Checkbox

videoserie

In 2019 maakten we de serie Checkbox over motorrijders in alle soorten en maten. Hieronder vind je alle 27 afleveringen, onder andere over Jeffrey Herlings, de Wegenwacht, Marechaussee, Bo Bendsneyder, Lotte van Drunen, KNMV-vrijwilligers en heel, heel veel meer!

Checkbox 1: Glenn Coldenhoff (1/2)

MXGP-rijder Glenn Coldenhoff vertelt je alles over zijn team Standing Construct KTM én zijn zware blessure.

Check de video

Checkbox 2: Lotte van Drunen

Zet Lotte van Drunen (11) op een crossmotor en ze doet iedereen versteld staan, tot in Australië aan toe. Ze vertelt over haar ambities, passie voor de sport én wat ze verder graag doet.

Check de video

Checkbox 3: Jeffrey Herlings (1/2)

Als eerste Nederlandse wereldkampioen MXGP is Jeffrey Herlings nu al een motorsportlegende. Hij heeft discipline, talent en veerkracht. Maar is dat wat hem zo goed maakt? Jeffrey ziet het anders…

Check de video

Checkbox 4: MAC SEV Lochem (1/2)

Zonder vrijwilligers bestaat er geen motorsport. In deze aflevering van Checkbox kijk je mee bij MAC SEV in Lochem, terwijl zij zich voorbereiden op het ONK Sidecar & Quad Masters.

Check de video

Checkbox 5: MAC SEV Lochem (2/2)

Het is wedstrijddag bij MAC SEV Lochem. Ook dan zijn de vrijwilligers keihard in de weer om een geweldig evenement neer te zetten.

Check de video

Checkbox 6: Bo Bendsneyder (1/2)

Bo neemt je mee terug naar zijn basisschool in Rotterdam én hij vertelt je alles over zijn eerste meters op de motor…

Check de video

Checkbox 7: Bo Bendsneyder (2/2)

Moto2-coureur Bo Bendsneyder vertelt hoe hij leeft voor zijn sport. Ook zie je hoe zijn familie en vrienden over hem denken én dat-ie een flink potje kan tennissen.

Check de video

Checkbox 8: Glenn Coldenhoff (2/2)

In de agenda’s van Jeffrey Herlings, Calvin Vlaanderen en Glenn Coldenhoff staat een grote rode cirkel om 28 en 29 september. Dan is de landenwedstrijd Motocross of Nations; hét event van het jaar. Dan moet gebeuren!

Check de video

Checkbox 9: Jeffrey Herlings (2/2)

Wereldkampioen MXGP Jeffrey Herlings over vriendschappen, de druk die hij voelt, blessures en… vuilnismannen en Russische ziekenhuizen.

Check de video

Checkbox 10: Jannick de Jong

Twee jaar geleden werd Jannick de Jong, wereldkampioen, drievoudig Europees kampioen, wereldkampioen landenteams én achttienvoudig Nederlands kampioen voor vier jaar geschorst na een positieve dopingtest. Nog altijd knokt hij voor eerherstel én een terugkeer op de baan.

Check de video

Checkbox 11: Etienne Bax (1/2)

Wereldkampioen zijspancross Etienne Bax en zijn vader over wereldtitels, dakdekken én zijn trailer.

Check de video

Checkbox 12: Etienne Bax (2/2)

Etienne Bax over zijn trouwe sponsoren en privéleven.

Check de video

Checkbox 13: Rob Hartog (1/2)

Europees Kampioen Rob Hartog debuteert in 2019 in het WK Supersport 600. Mede dankzij een succesvolle crowdfundingsactie kreeg hij het budget rond en maakt hij zijn WK-droom waar.

Check de video

Checkbox 14: Rob Hartog (2/2)

Als coureur in het WK Supersport 600 blijft er voor Rob Hartog weinig tijd over voor andere dingen. In Checkbox vertelt hij over de balans tussen racen, werk en tijd voor zijn vriendin.

Check de video

Checkbox 15: Wegenwacht

Jeroen Ammerlaan kan niet anders dan met een lach vertellen over zijn werk bij de ANWB Wegenwacht. Daar hebben ze al ruim zeventig jaar door dat motorrijden niet alleen leuk, maar ook enorm handig is.

Check de video

Checkbox 16: Wedstrijdarts Kimberly van der Laan (1/2)

Kimberly van der Laan is quadrijdster en arts op een intensive care. Een passie en een roeping die ze combineert in haar werk als wedstrijdarts bij de KNMV.

Check de video

Checkbox 17: Quadrijdster Kimberly van der Laan (2/2)

Kimberly van der Laan is een geweldige quadrijdster. Maar de liefde voor sport begon ooit met paarden. In Checkbox vertellen zij en haar vader hoe ze toch op de quad belandde.

Check de video

Checkbox 18: de 'gewone' motorrijder

Verschillende motorrijders vertellen jou in deze Checkbox waarom ze motor rijden en op welk type.

Check de video

Checkbox 19: WK Trial Zelhem (1/2)

Na veertig jaar was het WK Trial terug in Nederland. Eind juni kwamen Toni Bou en andere wereldtoppers naar Zelhem. Wat is de aantrekkingskracht van deze motorsport? Checkbox duikt erin.

Check de video

Checkbox 20: WK Trial Zelhem (2/2)

De jeugd heeft de toekomst... Kijk mee naar de toekomst van de trial.

Check de video

Checkbox 21: KNMV-officials

Tijdens de Zwarte Cross volgde Checkbox meerdere KNMV-officials. Zonder deze vrijwilligers zou motorsport in Nederland onmogelijk zijn.

Check de video

Checkbox 22: ambulancemotor

De ambulancemotor is inmiddels niet meer uit het straatbeeld te denken. Helemaal in de grote steden. Maar hoe en waarom wordt deze motor ingezet?

Check de video

Checkbox 23: KNMV Zomerkamp

Jeugdopleidingen zijn heel belangrijk voor de KNMV. Het KNMV Zomerkamp voor de wegrace is hierbinnen elk jaar een hoogtepuntje.

Check de video

Checkbox 24: Barry Veneman

Tijdens het Europees Kampioenschap Mini Road Racing in Assen stond Barry Veneman even niet aan de pitmuur als ‘hoofd talentontwikkeling’ bij de KNMV, maar als vader.

Check de video

Checkbox 25: 'hardcore' motorrijders op Zandvoort

Checkbox neemt KNMV-directeur Patrice Assendelft en Hans Leenstra, Manager Academie en Controlling bij de KNMV mee naar Circuitpark Zandvoort. Ze switchen daar even naar vier wielen.

Check de video

Checkbox 26: koninklijke marechaussee

Jan de Wit, teamleider Team Verkeer KMAR vertelt je in deze Checkbox, waarom dit werk zo leuk is en wat zijn afdeling nu eigenlijk allemaal doet. “Je werk doen op je motorfiets is voor veel motorrijders een grote droom.”

Check de video

Checkbox 27: Bennie Streuer

In deze Checkbox vertelt Bennie over zijn passie voor deze sport, die hij deelt met zijn vriendin Ilse de Haas.

Check de video