Kanjers voor Kanjers

De KNMV is al een aantal jaar verbonden aan ‘Kanjers voor Kanjers’. Een stichting die een speciaal – we mogen wel zeggen: uniek – plaatsje heeft veroverd in vele KNMV-motorharten.

Met 50 vrijwilligers zet de Oost-Gelderlandse stichting zich in voor kinderen in de buurt die niet vanzelfsprekend kunnen sporten en spelen. Door armoede, een langdurige ziekte of een beperking. Kinderen die om wat voor reden niet thuis kunnen wonen of geen kind kunnen zijn.

Sport en spel

Kanjers voor Kanjers steunt lokale projecten ten behoeve van het welzijn van het kind, bij voorkeur door middel van sport en spel. KNMV-directeur Patrice Assendelft: “Dit sluit aan bij de ambitie van het NOC*NSF om kinderen aan het sporten te krijgen. De combinatie van breedtesport en sportparticipatie is een groot goed. We willen zoveel mogelijk jonge mensen aan het sporten krijgen. Veel kinderen hebben die mogelijkheid nu niet. Kanjers voor Kanjers zorgt met regionale inzet dat het gedoneerde geld doelmatig en efficiënt wordt besteed.”

Bijdrage KNMV

De steun van de KNMV aan Kanjers voor Kanjers bestaat uit:

  • Inzet van onze Medische Units bij twee evenementen per jaar (wielerevenementen).
  • Onze selectie neemt jaarlijks deel aan het evenement ‘Achterhoeks Wielerspektaktel’ in Varsseveld, waarbij men onder begeleiding van profrenners een ronde kan maken voor het goede doel. Bedrijven en particulieren kunnen op zondag 24 november aan deze tocht deelnemen.
  • De KNMV levert tevens een kleine financiële bijdrage aan dit evenement.

Klik hier voor meer informatie over deze stichting.