Algemene Verordening Gegevensbescherming

Alles over de nieuwe privacywet

Sinds 25 mei 2018 dienen alle clubs en verenigingen in Nederland te voldoen aan nieuwe, strenge privacyregels. Deze komen voort uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming, afgekort de AVG. Omdat we begrijpen dat het voor clubs en verenigingen lastig is om alle ins en outs van deze nieuwe wet te kennen, helpen wij daar graag bij. Je vindt hier de belangrijkste thema’s en tips over de privacywet.

Om jullie op weg te helpen heeft de KNMV voor alle aangesloten verenigingen een inlogcode aangeschaft voor het stappenplan van Stichting AVG. Deze tool bevat een stappenplan, filmpjes met alle informatie die je moet weten, voorbeelddocumenten en een checklist om AVG-proof te worden.

Dit stappenplan neemt je mee in de acties die je dient te ondernemen op het vlak van bijv. ICT, interne procedures en contracten. Doordat we collectief hebben ingekocht is deze tool gratis voor alle bij de KNMV aangesloten verenigingen en clubs (reguliere prijs € 250,-). Voor alle KGI’ers geldt; lees ondernemer waar staat club. LET OP: KGI’ers moeten betalen voor dit stappenplan.

De code voor dit stappenplan is inmiddels verstuurd.

Hieronder vind je een aantal model documenten die je kunt gebruiken. Vul hierin nog wel je eigen gegevens in.
(Deze documenten zij ook te downloaden in het stappenplan van.)

NOC*NSF heeft samen met DAS een Q&A opgesteld. Bekijk deze hier en geeft het antwoord op je vraag:

 

FOTOS PUBLICEREN VAN EVENEMENTEN

Op menig sportevenement worden sporters in het heetst van de strijd door een fotograaf in beeld gebracht. Dit levert vaak mooie actiebeelden op. Mogen die foto’s eigenlijk wel ‘zomaar’ op de website van de sportclub, evenement of op de website van de fotograaf worden geplaatst? En wat als de geportretteerde sporter/ rijder niet blij is met zijn foto’s en de publicatie op een website? Wie heeft welke rechten en wat is uw rol als (sport)club als u zelf foto’s publiceert of een fotograaf heeft ingeschakeld om foto’s te maken? Lees hier verder…