Algemene Verordening Gegevensbescherming

Alles over de nieuwe privacywet

Vanaf 25 mei 2018 dienen alle clubs en verenigingen in Nederland te voldoen aan de nieuwe, strenge privacyregels. Deze komen voort uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming, afgekort de AVG. Omdat we begrijpen dat het voor clubs en verenigingen lastig is om alle ins en outs van deze nieuwe wet te kennen, helpen wij daar graag bij. Op deze website vind je daarom de belangrijkste thema’s en tips over de privacywet.

 

Een handig stappenplan

Om jullie op weg te helpen heeft de KNMV voor alle aangesloten verenigingen een inlogcode aangeschaft voor het stappenplan van Stichting AVG. Deze tool bevat een stappenplan, filmpjes met alle informatie die je moet weten, voorbeelddocumenten en een checklist om AVG-proof te worden.

Dit stappenplan neemt je mee in de acties die je dient te ondernemen op het vlak van bijv. ICT, interne procedures en contracten.
Doordat we collectief hebben ingekocht is deze tool gratis voor alle bij de KNMV aangesloten verenigingen en clubs (reguliere prijs € 250,-). Voor alle KGI’ers geldt; lees ondernemer waar staat club. LET OP: KGI’ers moeten betalen voor dit stappenplan.

De code voor dit stappenplan is inmiddels verstuurd.

Als je extra hulp wilt, kunnen we je op weg helpen. We bieden op een workshop aan waarmee juristen jouw vereniging op weg helpen. Een zogenaamde ‘invulsessie’. De eigen bijdrage hiervoor bedragen per deelnemer 100 euro en er is een maximum van 20 personen.  Het gaat om: maandag 14 mei van 18-21u te Arnhem.

Wil je hieraan deelnemen? Mail dan uiterlijk 29 april naar avg@knmv.nl de naam van de club en de contactgegevens van de persoon die deel gaat nemen.

We werken volgens het principe; wie het eerst komt, wie het eerst maalt.


Hieronder vind je een aantal model documenten die je kunt gebruiken. Vul hierin nog wel je eigen gegevens in.
(Deze documenten zij ook te downloaden in het stappenplan van NOC*NSF.)

NOC*NSF heeft samen met DAS een Q&A opgesteld. Bekijk deze hier en geeft het antwoord op je vraag: