Al 120 jaar
DE JUISTE ROUTE.

Dé vereniging voor motorrijdend Nederland

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws

Wie zijn wij?

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) is het hart van motorrijdend Nederland. Wij hebben een centrale en relevante rol voor alle motorrijders, motorsporters en motorliefhebbers met onze vijf kernwaarden: PASSIE, AVONTUUR, SPORT, BETROUWBAAR en VOOR ALLE MOTORRIJDERS.

Van oorsprong is de KNMV opgericht op 26 juni 1904 als de Nederlandse Motorwielrijders Vereniging (NMV), waarna in 1917  het predicaat ‘Koninklijk’ werd ontvangen. Inmiddels hebben we zo’n 45.000 leden en zijn meer dan 300 motorclubs bij ons aangesloten.

Onze speerpunten zijn:

  • Als belangenbehartiger optreden voor alle motorrijders;
  • Het creëren en stimuleren van een veilig motorklimaat in Nederland;
  • Het verzorgen en doorontwikkelen van hoogwaardige motorrijopleidingen voor alle niveau motorrijders / topsporters.

Binnen de KNMV zijn naast een bestuur, medewerkers op het bondsbureau en bondscoaches, ledenraad, ereleden, veel vrijwilligers actief in commissies en werkgroepen.

Wat doen we?

Met passie voor motoren en motorrijden verbinden en inspireren we motorrijdend Nederland en faciliteren we hen op alle vlakken in hun hobby, sport en werk. Met onze leden en clubs gezamenlijk, organiseren we toertochten, reizen en motorsportwedstrijden door het hele land om het recreatief motorrijden en de motorsport te bevorderen. Daarnaast zijn we als sportbond aangesloten bij NOC*NSF, de FIM Europe en de FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme).

Benieuwd naar wat ons lidmaatschap jou te bieden heeft, klik dan hier voor meer informatie.

Meer nieuws

Bekijk al het nieuws