Wat als je er níet samen uitkomt bij een conflict: juridisch advies voor KNMV-leden


Tom van Appeldoorn - 27 mei, 2024 FOTO - Mark Meisner

Een tweedehands machine die niet lang na aankoop uitgelijnd moet worden of een aanrijding waarbij de andere partij jou meer blaam toeschrijft dan eigenlijk het geval is. Het zijn slechts twee voorbeelden van vervelende situaties waarbij je wel wat juridisch advies kunt gebruiken. Wist je dat je als KNMV-lid hiervoor kan aankloppen bij de juridische experts van DAS?

‘Dat overkomt mij niet.’ Die zin horen we niet alleen tijdens onze motortrainingen vaak voorbij komen als we het hebben over verkeersrisico’s, maar het gaat ook op bij juridische problemen. Uiteindelijk kennen we allemaal wel een verhaal waardoor je jezelf als (toekomstig) eigenaar van een motorfiets toch even achter de oren krabt. Neem het bizarre verhaal van Guido, die bij toeval ontdekte dat zijn Tracer 900 een intense schadegeschiedenis had. Lees zijn verhaal hier via Motorrijders.nl. Gelukkig zijn het vaak een stuk minder zwaar wegende problemen zijn waar je wat hulp bij nodig hebt.

Juridisch advies

Sinds vorig jaar is het voor KNMV-leden mogelijk om een beroep te doen op het juridische advies van DAS*. Gelukkig is dit niet vaak nodig, maar weet dat er altijd iemand is die met je mee wil denken als je in een vervelende situatie terechtkomt waar juridisch advies bij kan helpen. Meer informatie? Die vind je hier: knmv.nl/das/.

*Wanneer het Nederlands recht van toepassing is.