Van den Goorbergh veertiende in Moto2, Veijer tweede in Moto3 Mugello (Italië)


Martijn Spliethof - 30 mei, 2024 FOTO - Collin Veijer (website)

De zevende ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was de Gran Premio d’Italia Brembo van 31 mei tot en met 2 juni 2024 in Mugello.

Bo Bendsneyder kwam dit weekend niet aan de start in de Moto2, hij herstelt nog van zijn in Jerez opgelopen blessures.

Tijdschema en volledige uitslagen bij Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Joe Roberts heeft de race op zijn naam geschreven. De Amerikaan bleef in een spannend duel Manuel Gonzalez nipt voor, Alonso Lopez werd derde. Zonta van den Goorbergh kwam als veertiende over de finish en scoorde daarmee weer twee WK punten.

Kwalificatie:
Joe Roberts heeft de pole van de Gran Premio d’Italia Brembo veiliggesteld. Naast de Amerikaan staan Sergio Garcia en Alonso Lopez zondag op de voorste rij. Zonta van den Goorbergh wist zich via Q1 naar Q2 te rijden en start van de zeventiende positie.

Moto3

Race:
David Alonso heeft de race op zijn naam geschreven. De CFMOTO coureur was het snelst in een door een zware crash van Xabi Zurutuza onderbroken race. Collin Veijer eindigde op 0,142 seconde van Alonso als tweede, terwijl Ryusei Yamanaka met de derde plaats zijn eerste Moto3 podium scoorde.

Kwalificatie:
David Alonso heeft op het Autodromo Internazionale del Mugello de pole voor zich opgeëist. Ivan Ortola en José Antonio Rueda staan zondag naast hem op de eerste startij. Collin Veijer vertrekt van de vierde positie na een crash in de slotfase van Q2.