Collin Veijer op podium in Moto3 Le Mans (Frankrijk)


Martijn Spliethof - 09 mei, 2024 FOTO - Collin Veijer (website)

De vijfde ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was de Michelin Grand Prix de France van 10 tot en met 12 mei 2024 op het Bugatti circuit in Le Mans.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV
MotoGP- en WorldSBK ticketshop

Moto2

Bo Bendsneyder gaat dit weekend niet van start. De Nederlander is nog onvoldoende hersteld van zijn onlangs in Jerez opgelopen blessures. De Spanjaard Dani Muñoz zal binnen het Pertamina Mandalika GAS Up team als vervanger optreden.

Race:
Sergio García heeft de race gewonnen. De Spanjaard reed van begin tot eind aan de leiding en behaalde daarmee zijn tweede zege van het jaar. MT Helmets MSi teamgenoot Ai Ogura werd tweede en Alonso López maakte er een 1-2-3 van voor het Boscoscuro chassis. Zonta van den Goorbergh eindigde als 25e na een valpartij.

Kwalificatie:
Aron Canet heeft voor de derde keer in 2024 pole position behaald. De Spanjaard moest via Q1 komen maar was uiteindelijk de snelste, voor Joe Roberts en Sergio García. Zonta van den Goorbergh wist zich als vijftiende te kwalificeren voor de Franse Grand Prix.

Moto3

Race:
David Alonso heeft de race gewonnen. De Colombiaan deelde zijn race goed in, kwam in de slotfase naar voren en behaalde alweer zijn zevende Grand Prix overwinning. Achter hem werd Daniel Holgado tweede en kwam Collin Veijer als derde over de finish, nadat hij meerdere keren aan de leiding reed.

Kwalificatie:
David Alonso heeft pole position behaald op het Bugatti Circuit. De Colombiaan reed aan het einde van de tweede kwalificatiesessie een nieuw ronderecord, voor Daniel Holgado en José Antonio Rueda, en behaalde daarmee zijn derde pole position op rij. Collin Veijer eindigde als vijfde.