Van den Goorbergh twaalfde in Moto2, Veijer vierde in Moto3 Catalunya (Spanje)


Martijn Spliethof - 23 mei, 2024 FOTO - Collin Veijer (Facebook)

De zesde ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was de Gran Premi Monster Energy de Catalunya van 24 tot en met 26 mei 2024 op het circuit van het Spaanse Barcelona.

Bo Bendsneyder kwam niet aan de start in de Moto2 wedstrijd, hij is nog aan het herstellen van zijn in Jerez opgelopen schouder- en enkelblessure. 

Tijdschema en volledige uitslagen bij Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Ai Ogura heeft de race gewonnen. De Japanner ging in de tweede helft van de race het beste om met de bandenslijtage en behaalde zijn eerste zege sinds 2022, voor teamgenoot Sergio García. Jake Dixon werd derde. Zonta van den Goorbergh kwam als tiende over de streep, maar eindigde vanwege een niet uitgevoerde Long Lap penalty als twaalfde.

Kwalificatie:
De Spanjaard Sergio Garcia pakte zijn eerste pole position in de Moto2 klasse. Zonta van den Goorbergh plaatste zich rechtstreeks voor Q2 en kwalificeerde zich als vijftiende.

Moto3

Race:
David Alonso heeft de race gewonnen. De Colombiaan was in de slotfase van de race het sterkst, waarbij hij zijn concurrentie geen kans gaf om nog een aanval in te zetten. Achter hem eindigden Ivan Ortolá en José Antonio Rueda op het podium. Collin Veijer streed de hele race vooraan mee maar kwam uiteindelijk als vierde over de finish, op slechts 0,047 seconde van het podium.

Kwalificatie:
Ivan Ortolá heeft zijn eerste pole position in de Moto3 klasse behaald. In zijn laatste ronde zette de Spanjaard de snelste tijd op de klok, slechts 0,019 seconde voor Collin Veijer.