FIM MiniGP Netherlands komend weekend in actie op Veldhoven


Damon Teerink - 21 mei, 2024 FOTO - Damon Teerink

Het is een aantal weken rustig geweest rondom de FIM MiniGP Netherlands serie. Maar komend weekend zullen de Ohvale 160cc-machines weer over het circuit klinken. We gaan ons opmaken voor het tweede wedstrijdweekend van dit seizoen. Want op zondag 26 mei is het kampioenschap te gast op circuit de Landsard in Veldhoven.

Inmiddels is het FIM MiniGP Netherlands kampioenschap enkele weken geleden officieel ingeluid. Dit gebeurde voorafgaand aan het WK Superbike weekend in Assen. Er was veel belangstelling voor onze MiniGP-rijders en ze kregen daarbij de nodige media-aandacht. Zo kregen enkele rijders de gelegenheid om een kijkje te nemen in de pitbox van BMW-fabrieksrijder Michael van der Mark en zijn teagenoot Toprak Razgatlıoğlu. Maar ook mochten ze op zondag hun verhaal doen samen met presentator Michael Hill tijdens de paddockshow. Al met al vele postitieve indrukken voor de MiniGP-rijders.

Maar nu is het tijd voor het echte werk. Onze coureurs zijn klaar voor de tweede wedstrijd van het seizoen. Ditmaal zijn we in het zuiden des lands. Want de tweede ronde van het kampioenschap wordt verreden op het Landsard Circuit in Veldhoven. Dit gebeurt op zondag 26 mei. In de tussentijd hebben de rijders niet stil gezeten, want velen hebben al diverse trainingen afgewerkt of andere wedstrijden gereden in de tussentijd.

De laatste keer was het Casper Pennings oppermachtig tijdens de openingsronde op de Junior Track in Assen. Hij wist tweemaal de overwinning op zijn naam te schrijven. Dit deed hij beide keren voor Douwe Douma en Milan Hunneman die op hun beurt tweede en derde wisten te worden. Maar ook daarachter was het continu een wisseling van plaatsen. Of te wel een spannende eerste wedstrijd voor de snelle coureurs die deel uitmaken van de Road to MotoGP. Komend weekend begint iedereen opnieuw en zullen we zien hoe de kaarten verdeeld zijn. Bekijk onderstaand het tijdschema voor aankomend weekend in Veldhoven.

Voor de laatste updates verwijzen wij jullie naar onze Facebook en Instagram pagina.