Jeffrey Buis wint WorldSSP300 Race 1 Barcelona (Spanje)


Martijn Spliethof - 21 maart, 2024 FOTO - Jeffrey Buis (facebook)

De tweede wedstrijd voor het Wereldkampioenschap Superbike, Supersport en Supersport 300 was van 22 tot en met 24 maart 2024 op Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

WorldSBK

Race 1:
Toprak Razgatlioglu heeft de eerste race gewonnen. De Turkse coureur kwam in de slotfase sterk terug en wist een grote achterstand op Nicolò Bulega om te buigen in een voorsprong, waardoor hij zijn eerste zege met BMW behaalde. Michael van der Mark eindigde als negende.

Race 2:
Álvaro Bautista heeft de tweede race gewonnen. De Spanjaard liet zien waarom hij regerend en tweevoudig wereldkampioen is en behaalde zijn eerste zege van het jaar op overtuigende wijze, voor Nicolò Bulega en Toprak Razgatlioglu. Michael van der Mark reed een sterke race en werd vierde.

Kwalificatie:
Toprak Razgatlioglu heeft pole position behaald. In de Superpole sessie was de Turkse coureur het snelst, voor Nicolò Bulega en Andrea Iannone. BMW-teamgenoot Michael van der Mark kwalificeerde zich als vierde.

WorldSSP

Race 1:
Adrián Huertas heeft zijn eerste overwinning in de World Supersport klasse behaald. In Race 1 was de Spanjaard het sterkst, voor Stefano Manzi en Marcel Schrötter. Glenn van Straalen kwam als veertiende over de finish.

Race 2:
Stefano Manzi heeft de tweede race gewonnen. De race werd onderbroken vanwege een rode vlagsituatie en vervolgens herstart over zes ronden, waarin de Pata Yamaha Ten Kate Racing coureur het sterkst was, voor Marcel Schrötter en Lucas Mahias. Glenn van Straalen eindigde als tiende.

Kwalificatie:
Adrián Huertas heeft zijn tweede pole position op rij behaald. Net als in Australië was de Spanjaard het snelst en zal hij Can Öncü en Stefano Manzi naast zich hebben staan op de eerste startrij. Glenn van Straalen kwalificeerde zich als 21e.

WorldSSP300

Race 1:
Jeffrey Buis heeft de eerste race van 2024 gewonnen. In een chaotische race was het Inigo Iglesias die als winnaar over de streep kwam, met 0,030 seconde voorsprong op de Nederlander, maar de Spanjaard kreeg een penalty voor een manoeuvre in de laatste ronde, waardoor Buis alsnog de winnaar werd. Loris Veneman, ook strijdend in de kopgroep, passeerde de finish als zevende, op een halve seconde van de winnaar, met Ruben Bijman daarachter op de achtste plaats.

Race 2:
Inigo Iglesias heeft de tweede race gewonnen. Nadat de Spanjaard op zaterdag ook al als eerste over de finish kwam werd hij ditmaal ook de daadwerkelijke winnaar, voor Julio García en Bruno Ieraci. Ruben Bijman was de best geklasseerde Nederlander op de tiende plaats, Loris Veneman werd vijftiende en Jeffrey Buis wist geen punten te scoren met de zeventiende positie.

Kwalificatie:
Julio García heeft zijn eerste pole position behaald in de World Supersport 300 klasse. De Spanjaard was het snelst in de Superpole sessie en bezorgde daarmee de Chinese motorenfabrikant Kove hun eerste pole position op WK-niveau. Regerend wereldkampioen Jeffrey Buis kwam met zijn KTM niet verder dan de elfde tijd, met landgenoten Loris Veneman (P13) en Ruben Bijman (P19) daar niet ver achter.