Collin Veijer vijfde in Moto3 Qatar


Martijn Spliethof - 07 maart, 2024 FOTO - Collin Veijer (website)

De openingswedstrijd voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was van 8 tot en met 10 maart 2024 op het Lusail International Circuit in Qatar.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
De eerste race van 2024 is gewonnen door Alonso Lopez. De Sync SpeedUp coureur versloeg in een spannend duel Barry Baltus. Sergio Garcia passeerde als derde de finish. Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneyder wisten met de dertiende en veertiende plaats hun eerste WK-punten van het seizoen te scoren.

Kwalificatie:
Aron Canet vertrekt vanaf de pole tijdens de eerste race van 2024. De Fantic Racing coureur was tijdens Q2 het snelst, voor Alonso Lopez en Albert Arenas. Zonta van den Goorbergh kwalificeerde zich ondanks een crash in Q2 als tiende, terwijl Bo Bendsneyder vanaf de zeventiende plaats op de grid aan de race mag beginnen. Door een straf van een andere rijder schoof Zonta van den Goorbergh een plaats op, hij vertrekt vanaf de negende startplaats.

Moto3

Race:
David Alonso heeft de eerste race van het jaar gewonnen. De Colombiaan kwam in de laatste ronde ijzersterk naar voren en uiteindelijk met slechts 0,041 seconde voorsprong als eerste over de finish, voor Daniel Holgado en Taiyo Furusato. Collin Veijer reed een solide race en kwam als vijfde over de streep.

Kwalificatie:
Daniel Holgado heeft pole position behaald. De Red Bull GASGAS Tech3 coureur verbrak het vorige polerecord met 1,2 seconde, voor Ivan Ortolá en José Antonio Rueda. Collin Veijer kende een moeizame kwalificatie en eindigde als tiende.