Collin Veijer zesde in Moto3 Portimão (Portugal)


Martijn Spliethof - 21 maart, 2024 FOTO - Collin Veijer (Facebook)

De tweede wedstrijd voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was van 22 tot en met 24 maart 2024 op het circuit van Portimão in Portugal.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Aron Canet heeft de race gewonnen. Het was de eerste Moto2 zege voor de Fantic Racing coureur, die na 21 ronden als eerste de finish passeerde, voor Joe Roberts en Manuel Gonzalez. Bo Bendsneyder eindigde als zestiende en Zonta van den Goorbergh als negentiende.

Kwalificatie:
Manuel Gonzalez heeft de pole voor zich opgeëist. De QJMotor Gresini Moto2 coureur was tijdens Q2 het snelst, voor Femin Aldeguer en Aron Canet. De Nederlanders Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh kwalificeerden zich als achttiende en negentiende.

Moto3

Race:
Daniel Holgado heeft de race op zijn naam geschreven. De Red Bull GASGAS Tech3 coureur passeerde na negentien ronden als winnaar de finish, voor José Antonio Rueda en Ivan Ortolá. Collin Veijer eindigde als zesde.

Kwalificatie:
José Antonio Rueda vertrekt tijdens de tweede race van het seizoen van de pole. De Red Bull KTM Ajo Moto3 coureur was tijdens de kwalificatie het snelst, voor Joel Kelso en David Alonso. Collin Veijer wist zich na een moeizame eerste dag goed te herpakken en kwalificeerde zich als zesde.