Jannes Vos en Kash van Hamond op podium in EK Motocross Svebølle (Denemarken)


Martijn Spliethof - 28 maart, 2024 FOTO - EMX Svebolle

De openingswedstrijd voor het Europees Kampioenschap EMX85, EMX65 in de CE Zone en EMXWomen was op 30 en 31 maart 2024 in het Deense Svebølle. De Nederlanders Jannes Vos (EMX85) en Kash van Hamond (EMX65) pakten een podiumplaats.

Officiële uitslagen bij FIM Europe
Uitslagen kwalificaties op Mylaps Speedhive
Uitslagen races op Mylaps Speedhive

EMX85

Wedstrijd:
De wedstrijd is gewonnen door Victor Leppälä (1-1), hij werd op het podium vergezeld door Olivar Jüngling (2-3) en de Nederlander Jannes Vos (5-2).

Kwalificatie:
Jannes Vos heeft de eerste kwalificatieheat gewonnen, voor Olivar Jungling en Storm Maymann. Jenairo Beerens en Luca Kuijpers werden dertiende en veertiende. Victor Leppala won de andere heat, voor Hayden Start en Moritz Ernecker. Kenzo Jaspers eindigde op de zesde plaats en ook Jeremy Bouchee en Kay Zijlstra eindigden met een achtste en negende plaats in de top tien. Liam Gaasbeek (13) en Jamiro Peters (15) wisten in de top vijftien te finishen.

EMX65

Wedstrijd:
Luca Nierychlo heeft beide manches gewonnen, hij werd in het totaalklassement gevolgd door Jagieski Cohen en de Nederlander Kash van Hamond.

Kwalificatie:
Luca Nierychlo won de kwalificatieheat, voor Jagieski Cohen en de Nederlander Kash van Hamond. Naast Kash hadden we met Brett Kastelijn (6) en Daan Overveld (8) nog twee Nederlanders in de top tien. Scott van den Boomen eindigde op de zestiende plaats.

EMXWomen

Wedstrijd:
De damesklasse is gewonnen door Lucy Barker (1-1), voor Tyra Bäckström (3-2) en Line Dam (2-4). De Nederlandse dames Maylinn Rose Sterk en Tara Noordman en eindigden op p23 en p25.

Kwalificatie:
De pole position ging naar Line Dam, voor Matilda Huss en Lucy Barker. De Nederlandse dames Tara Noordman en Maylinn Rose Sterk werden 3oe en 33e.