Van der Mark achtste, twaalfde en DNF in WorldSBK, Buis zesde en tweede in WorldSSP300 Misano (Italië)


Martijn Spliethof - 15 juni, 2024 FOTO - Racesport.nl / Randy van Maasdijk

De vierde ronde voor het Wereldkampioenschap Superbike, Supersport en Supersport 300 was de Pirelli Emilia-Romagna Round, van 14 tot en met 16 juni 2024 op het Italiaanse Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

WorldSBK

Race 1:
Toprak Razgatlioglu heeft de eerste race overtuigend gewonnen. De Turkse coureur nam in de vijfde ronde de leiding over en wist vervolgens een voorsprong op te bouwen die hij niet meer uit handen gaf. Voor het eerst in twaalf jaar tijd staat een BMW coureur aan de leiding in het WorldSBK kampioenschap. Achter de wereldkampioen van 2021 werd Bulega tweede en Aruba.it Racing-Ducati teamgenoot Bautista derde. Michael van der Mark eindigde als achtste.

Superpole Race:
Toprak Razgatlioglu heeft ook de Superpole Race gewonnen. De Turkse coureur viel na vier ronden aan en gaf Nicolò Bulega vervolgens geen kans. De Italiaan eindigde als tweede, met Alex Lowes daarachter op de derde positie. Michael van der Mark finishte als twaalfde.

Race 2:
Toprak Razgatlioglu heeft ook de derde race van het weekend gewonnen. De Turkse coureur nam na acht ronden de leiding over en bouwde vervolgens een grote voorsprong op. Met deze zege behaalde hij de eerste hattrick voor BMW in het WK Superbike. Michael van der Mark viel uit door een technisch probleem.

Kwalificatie:
Toprak Razgatlioglu heeft pole position behaald. In een hectische sessie reed de BMW coureur de snelste geldige tijd, voor thuisrijder Nicolò Bulega en Remy Gardner. Michael van der Mark eindigde als zestiende vanwege een flinke crash.

WorldSSP

Race 1:
Adrian Huertas heeft de eerste race gewonnen. De Spanjaard reed de hele race achter Yari Montella, maar wist hem in de laatste meters voor de finish te passeren, waarmee hij zijn derde zege van het seizoen behaalde. Achter hen werd Stefano Manzi derde, Pata Yamaha Ten Kate Racing teamgenoot Glenn van Straalen eindigde als tiende.

Race 2:
Adrián Huertas heeft ook de tweede race gewonnen. De Spanjaard reed aan de leiding toen de rode vlag werd gezwaaid. Achter hem mochten Yari Montella en Valentin Debise mee naar het podium. Glenn van Straalen kwam niet verder dan de veertiende positie.

Kwalificatie:
Yari Montella heeft pole position behaald. Het was Adrián Huertas die de snelste rondetijd had gereden, maar die werd na een protest uiteindelijk ongeldig verklaard wegens het overschrijden van de track limits. Huertas werd daardoor tweede voor Stefano Manzi. Glenn van Straalen eindigde als veertiende, nadat hij in de slotfase van de sessie onderuit was gegaan.

WorldSSP300

Race 1:
Inigo Iglesias heeft de eerste race gewonnen. In een spannend duel wist hij uiteindelijk Aldi Satya Mahendra op slechts 0,007 seconde voor te blijven, Mirko Gennai werd derde. Jeffrey Buis zat dichtbij de kopgroep maar kon zich net niet mengen in de strijd voor het podium. In zijn eerste race sinds de heftige crash in Assen werd de regerend wereldkampioen zesde, vlak voor Loris Veneman op de zevende plaats. Ruben Bijman passeerde de finish als achttiende.

Race 2:
Aldi Satya Mahendra heeft de tweede race gewonnen. In een hectische race viel de Indonesiër in de laatste bocht aan en verwees Jeffrey Buis naar de tweede plaats, Inigo Iglesias werd derde. Veneman passeerde de finish als twaalfde, Bijman eindigde als zeventiende.

Kwalificatie:
Daniel Mogeda heeft pole position behaald. In de Superpole sessie was de Spanjaard het snelst, voor Aldi Satya Mahendra en Marc García. De beste Nederlander werd Jeffrey Buis met de tiende rondetijd, Ruben Bijman kwalificeerde zich als twaalfde en Loris Veneman eindigde als zeventiende.