Wil Hartog hijst 120 Jaar KNMV-vlag boven TT Circuit

Wil Hartog hijst de 120 Jaar KNMV-vlag.

Bas Vis - 26 juni, 2024

TT-legende Wil Hartog heeft ter ere van de 120e verjaardag van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) een speciale vlag gehesen boven het TT Circuit. Daar vindt komend weekend de Motul TT Assen plaats.

De vlag vertrok vanochtend per motor vanaf de Grote Markt in Haarlem. Het was daar waar in 1904 in restaurant Brinkmann de KNMV werd opgericht. Om dat te vieren ontving de bond vandaag in Brinkmann motorrijders voor koffie met gebak en een gelimiteerde 120 Jaar KNMV-pin. Terwijl het terras vol liep, ging de vlag (van een bescheiden 5×3 meter) onderweg naar de ‘Cathedral of Speed’. 

Op het TT Circuit werd rond 13.00 uur de finishvlag gezwaaid door voormalig coureur en TT-winnaar Wil Hartog, in bijzijn van circuitdirecteur Peter Oosterbaan en KNMV-directeur Wim Mulder. Samen hesen zij de vlag die dit weekend hoog boven het circuit wappert waar vanaf vrijdag de 93e TT word verreden.

Peter Oosterbaan: “De TT en de KNMV zijn door de jaren altijd hecht geweest. Door internationale ontwikkelingen is de inhoud van de relatie veranderd, maar wat ons nog altijd bindt is de liefde voor de motorsport. Dit is een mooi moment om deze verbinding te symboliseren door het hijsen van de vlag boven het authentieke TT Monument op de 120e verjaardag van de KNMV.”

Wim Mulder: “Met de TT op het punt van beginnen, is het fantastisch om onze 120 Jaar-vlag hier te mogen hijsen. Zeker met dit jaar ook nog eens 75 jaar MotoGP én in het achterhoofd het enorme feest, 100 jaar TT, dat hier volgend jaar gevierd wordt, valt er volop te genieten van motorrijden en motorsport. En daar doen we het voor.”

Bekijk hier hoe de vlag van Haarlem naar Assen ging: