KNMV NK Junior Moto Racing Assen 15 juni


Mariska Grob - 18 juni, 2024 FOTO - Mariska Grob / MotoGrafie

Na het waterballet in Veldhoven dreigde ook de derde wedstrijddag in het water te vallen. De weersvoorspellingen werden echter stukje bij beetje positiever naarmate zaterdag 15 juni dichterbij kwam. Uiteindelijk zou er niet veel meer dan een paar regenbuien in de kwalificaties vallen en konden de races op droog asfalt worden verreden. Met een harde wind weliswaar, maar die zorgde ervoor dat het droog zou blijven en de zon zich ook af en toe kon laten zien.

Het was de tweede keer van het seizoen dat er op de TT Junior Track in Assen werd gereden. Dit keer werd er gekozen voor de lay-out ‘Jeffrey Buis’, waarbij er in de tweede helft van het circuit in plaats van lange, vloeiende doordraaiers meer korte bochten en chicanes zitten. Hard remmen en snel omleggen geblazen voor de coureurs. Het leverde zoals altijd veel spannende races op!

Start RACE-KIDS Junior-E.

RACE-KIDS Junior-E wordt vastgelegd op camera.

Aanmoedigingen vanaf de kant.

Een enkel buitje mocht de pret niet drukken!

Molenaar NSF100 Cup

Milan Hunneman was in Assen de snelste in de kwalificaties en samen met Tobias Dogger reed hij in de eerste race al snel weg van zijn achtervolgers. Hunneman won de race voor Dogger en daarachter reed Dean van den Berg in een eenzame race onbedreigd naar de derde plaats. De strijd om de vierde plaats tussen Quinn de Joode, Miquel Sinke en Mika Schalken bleef tot het einde spannend;  het was De Joode die uiteindelijk vierde werd voor Sinke en Schalken. Ook in de tweede race ging het gevecht om de overwinning tussen Hunneman en Dogger.

Dogger reed een sterke race maar kon Hunneman wederom niet verslaan. De strijd om de derde plaats werd dit keer uitgevochten door De Joode, Van den Berg en Senne Botman, die zich uitstekend herstelde van een matige eerste race. Na even derde te hebben gelegen moest Botman uiteindelijk toch De Joode en Van den Berg voor zich dulden. De strijd om de derde plaats tussen De Joode en Van den Berg zou ook bepalend zijn voor de laatste podiumplek in het dagklassement en het was De Joode die de strijd won. Hij mocht mee naar het podium met winnaar Hunneman en Dogger.

Start van de eerste race met een spectaculaire wheelie van Luuk Borggreve – hij bleef in het zadel!

Milan Hunneman hield in beide races Tobias Dogger achter hem.

Mick Koomen (74) was voor de derde keer op rij de snelste rookie.

Lenthe van Halen reed naar een fraaie tiende plaats in race 1.

RACE KIDS Junior-E

Bij de RACE-KIDS Junior-E klasse is Sep van der Zwart dé te kloppen man. Met zijn Ariane Moto K2Re e-pocketbike maakte hij enkel op het natte Veldhoven in de eerste race een klein foutje waardoor hij tweede werd, maar verder won hij alle races. Ook in Assen was hij de snelste in beide kwalificaties en races. Vrijwel foutloos reed hij overtuigend naar de winst. Kenji Kiderlen legde in alle sessies beslag op de tweede plaats en Sevn Pocorni stelde de derde plaats in alle kwalificaties en races veilig. Precies zo was ook de daguitslag én de stand in het kampioenschap: 1 Sep van der Zwart, 2 Kenji Kiderlen, 3 Sevn Pocorni.

De strijd om de vierde plaats beloofde spannender te worden, met Alfonso Hink die in de kwalificaties erg sterk reed maar in de eerste race toch Kaï Jörissen voor zich moest dulden. In de tweede race lieten Hink en Jörissen een mooie strijd zien en was het wederom Jörissen die aan het langste eind trok en vierde werd. Fabian Brons werd in beide races zesde maar staat in de tussenstand op een fraaie vierde plaats.

Regendruppels vlak voor de tweede kwalificatie.

Mooie strijd tussen Kaï Jörissen en Alfonso Hink om de vierde plaats.

Volle concentratie bij Engin Ali Yilmaz.

Sep van der Zwart wint beide races.

Yamaha R125 Cup powered by KicXstart

Lars Weterings was de snelste man in de kwalificaties maar het was JayJay den Hoed die in de eerste race een wereldstart had en direct een gaatje sloeg. Met een voorsprong van 5 seconden kwam hij na 15 ronden als winnaar over de finish. Weterings kwam niet aan zijn tijden die hij in de kwalificatie reed en het lukte hem niet om zich los te rijden van Erik Bruns, maar wist hem wel achter zich te houden en met nipte voorsprong als tweede over de streep te komen.

Koploper in de tussenstand Matthew Luisman zette na een matige start nog wel de snelste rondetijd op de klokken maar moest genoegen nemen met een vierde plaats. In de tweede race was het wederom Den Hoed die de winst veilig stelde. Weterings zag dit keer Bruns een paar keer langszij komen maar zou uiteindelijk toch de tweede plaats opeisen. Luisman werd vijfde achter Luca van der Velde vijfde.

JayJay den Hoed mocht de beker voor de eerste plaats en de snelste rookie in ontvangst nemen.

Matthew Luisman eindigde net naast het podium maar behoudt de leiding in het kampioenschap.

Luca van der Velde werd vierde in race 2.

Lars Weterings voor Erik Bruns en Dyon van der Bie.

Puchshop Racing Cup

In de eerste race leek Expiklasse-coureur Robert van Steenis op weg naar de overwinning maar nadat een krukaslager vastliep was de race voor hem over. Het was de leider in de tussenstand van de Standaardklasse, Jannick Vos, die ervan profiteerde en de overwinning op zijn naam schreef. Hij wist nog net Hugo Satter achter zich te houden. Thimo Minnen werd derde en daarmee bestond de volledige top drie uit Standaardklasse-rijders. Jordi Minnen was met zijn vierde plaats de eerste Expi-coureur voor Rens Straver die vijfde werd. Van Steenis kon doordat er met man en macht werd gesleuteld – niet alleen door zijn eigen team maar ook door andere coureurs – net op tijd voor de tweede race zijn helm opzetten en aan de start verschijnen. Die zou hij onbedreigd winnen.

Dit keer werd Satter tweede voor Vos en Thimo Minnen. Jordi Minnen kwam als vijfde over de streep. In het dagklassement van de Standaardklasse eindigden Vos en Satter met een gelijk puntenaantal. Winst in de laatste race geeft dan de doorslag, en daardoor won Satter. Voor het kampioenschap behoudt Vos zijn voorspong van 14 punten. Naast Satter en Vos mocht Thimo Minnen mee naar het podium voor de derde plaats. In de Expiklasse ging de grootste beker naar Jordi Minnen en mochten Rens Straver en Erik van Zante mee het podium op  voor de tweede en derde plaats. Van Steenis werd vierde maar gaat in het kampioenschap nog altijd aan de leiding met een voorsprong van 10 punten op Jordi Minnen.

Rens Straver scoorde goed met een tweede plaats.

Mark Hooijmans moest de tweede race vanaf de zijlijn toekijken.

Robert van Steenis viel de eerste race uit maar won de tweede.

Winnaar van de Standaardklasse Hugo Satter.

Supermoto JMR

Jos koelewijn maakte bij de tweede wedstrijd in Veldhoven nog een verkeerde bandenkeuze waardoor hij geen kans meer kon maken op de overwinning. In Assen bleef het droog en was Koelewijn op zijn slicks weer heer en meester. De eerste race vertrok hij vanaf polepositie maar het was Roy Klompmakers die in de beginfase het veld aanvoerde. Koelewijn zette vervolgens succesvol de aanval in waarna er al snel een gaatje ontstond. Nadat Klompmakers een foutje maakte was Koelewijn uit het zicht verdwenen en reed hij onbedreigd naar de finish. Achter Klompmakers werd Lars Baron derde. Henk Minnen kreeg Silven Venus aan zijn achterwiel maar wist hem achter zich te houden en de vierde plaats veilig te stellen.

De tweede race pakte Koelewijn direct de leiding en kwam na 15 ronden wederom als winnaar over de streep. Klompmakers zag in de eindfase Baron dichterbij komen, die na een matige start aan een flinke opmars begon. Klompmakers bleef hem op de finish nog net voor. Achter Klompmakers op een tweede en Baron op een derde plaats was de vierde positie dit keer voor Venus. Minnen werd vijfde.

Roy Klompmakers aan de leiding in de beginfase van race 1.

Jos Koelewijn grijpt in beide races de winst.

Lars Baron wordt derde.

Wheelie van Roderick Wijt.

Afsluiting

De volgende wedstrijd wordt wederom verreden op de TT Junior Track in Assen en wel op zaterdag 20 juli.