Derde wedstrijd FIM MiniGP Netherlands Serie staat voor de deur


Damon Teerink - 10 juni, 2024

De derde wedstrijd van het FIM MiniGP Netherlands Serie kampioenschap staat op het punt van beginnen. Aankomende zondag, 16 juni is de Junior Track in Assen het decor van de derde ronde van de Ohvale 160cc-klasse. Het belooft een enerverend weekend te worden, want de coureurs zijn aan elkaar gewaagd dit seizoen.

Inmiddels is het alweer drie weken geleden dat de coureurs hun tweede wedstrijd van het seizoen reden. Dit gebeurde onder zeer wisselvallige omstandigheden op het circuit De Landsard in Veldhoven, waarbij de zon werd afgewisseld door bewolking en regenbuien. Door het onstuimige weer stond het water hoog rondom en op het circuit. Maar de MiniGP-coureurs wisten in alle omstandigheden het hoofd koel te houden. De eerste race werd verreden op een opdrogende baan, terwijl de tweede race halverwege werd stopgezet vanwege het dreigende weer.

Casper Pennings begon als leider in de tussenstand aan de wedstrijden in Veldhoven. Echter kwam hij in de eerste race ten val, waarbij zijn stuur afbrak. Dit resulteerde in een nul score, waardoor Douwe Douma er met de winst vandoor ging voor Milan Hunnenman en Sem Testers. In de tweede aasde de 13-jarige Pennings op een revanche. En dat is wat hij deed, hij bouwde een ruime voorsprong op totdat de wedstrijd op de helft werd stilgelegd en afgebroken. Hierdoor werden halve punten uitgereikt voor het kampioenschap. Douma werd op zijn beurt tweede achtervolgd door Hunneman op plek drie.

Maar met het derde raceweekend in het vooruitzicht beginnen de MiniGP-coureurs aan de helft van het seizoen. Langzamerhand gaan we een oogje in het zeil houden op het kampioenschap en gaan we ons klaarstomen voor een mooie wedstrijd dag op de Junior Track in Assen. De toegang is gratis en we hopen jullie allemaal te zien om de jeugd te supporten tijdens hun wedstrijden. Bekijk onderstaand het tijdschema voor de wedstrijddag in Assen. Er worden twee vrije trainingen verreden, gevolgd door een tweetal kwalificaties waarna er twee wedstrijden zullen volgen.

Ook maakte de FIM MiniGP World series afgelopen week de landen bekend die zullen strijden tijdens de grote finale in Valencia voorafgaand aan het MotoGP weekend begin November. Ook Nederland zal zijn optreden maken in de 160cc categorie met de twee beste rijders uit het kampioenschap. Meer informatie over deze finale is te vinden op: https://www.fim-minigpworldseries.com/full-2024-fim-minigp-world-final-series-announced/

Voor de meest recente berichtgeving gedurende de dag verwijzen wij jullie naar de social media platformen van het MiniGP-kampioenschap. Deze bekijk je hier; Facebook en Instagram.