Collin Veijer 18e na crash in Moto3 race Sachsenring (Duitsland)


Martijn Spliethof - 04 juli, 2024 FOTO - Racesport.nl / Randy van Maasdijk

De negende ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland van 5 tot en met 7 juli 2024 op de Sachsenring.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV
MotoGP- en WorldSBK ticketshop

Moto2

Race:
Fermin Aldeguer heeft de race op zijn naam, geschreven voor Jake Dixon en Ai Ogura. Bo Bendsneyder viel uit met een technisch probleem, terwijl Zonta van den Goorbergh teveel hinder ondervond van zijn in Assen opgelopen blessure.

Kwalificatie:
Celestino Vietti heeft pole position behaald. Het is de eerste pole sinds Misano 2023 voor de Italiaan. De Red Bull KTM Ajo coureur was in de kwalificatie de snelste, voor Jake Dixon. Fermin Aldeguer wist de derde tijd te noteren en vertrekt ook van de eerste rij. Bo Bendsneyder was de snelste Nederlander met de vijftiende tijd. Zonta van den Goorbergh kwam niet verder dan de 28e tijd.

Moto3

Race:
David Alonso heeft de race gewonnen, voor Taiyo Furusato en Ivan Ortolá. De Colombiaan reed voor het grootste gedeelte van de race aan de leiding en bezweek niet onder de druk van zijn concurrenten. Collin Veijer ging in de tweede ronde onderuit terwijl hij aan kop reed, de Nederlander eindigde nog wel als achttiende met een gehavende machine.

Kwalificatie:
Collin Veijer heeft pole position behaald, de derde van zijn carrière. De Nederlander was ruim drie tienden sneller dan de concurrentie en schreef een nieuw ronderecord op zijn naam. Achter Veijer kwalificeerden WK leider David Alonso en Luca Lunetta zich op de eerste startrij.