Update: DMX Zuid is terug!


Tom van Appeldoorn - 19 januari, 2024 FOTO - MXHotShots

Update 2 februari:
Er is een extra wedstrijd toegevoegd aan de DMX Zuidkalender, deze wedstrijd is voor de klassen 85cc KW, 85cc GW en 125cc. Zij worden namelijk toegevoegd aan het programmade van de NK Motocross Solowedstrijd in Boekel op 30 maart 2024.

Ondertussen wordt er nog steeds gezocht naar clubs die alsnog een DMX Zuidwedstrijd willen draaien in 2024. Wordt vervolgd!

Originele bericht:

We zijn verheugd iedereen te kunnen informeren dat je in 2024 weer kunt deelnemen aan de DMX Zuid-competitie!

In de nieuwe opzet van de KNMV-competities is de DMX een belangrijke competitie geworden voor de jeugdklassen 50cc t/m 85cc KW. In deze toegankelijke regionale competities kunnen rijders zich goed ontwikkelen in de sport, om op een later moment de overstap te maken naar de landelijke NK-competitie.

Op dit moment staan er 9 wedstrijden op de DMZ Zuid-kalender. De gehele kalender vind je hier. We hebben gemerkt dat veel clubs nog niet direct enthousiast zijn om een DMX Zuid-wedstrijd te organiseren. Het is om die reden dat het ook langer heeft geduurd voordat we deze kalender bekend konden maken. Onze nieuwe DMX Zuid-coördinatoren (Iwan van Grinsven en Natasja Bouwer) zijn achter de schermen druk bezig om nog een paar extra wedstrijden aan de kalender toe te kunnen voegen. Wanneer dit gelukt is, zal er direct een update van de kalender worden bekendgemaakt.

Nu de kalender bekend is, gaan ook alle tot nu toe ontvangen aanmeldingen voor deelname aan de competitie verwerkt en bevestigd worden. Rijders die bij het zien van de kalender zich ook graag willen aanmelden, kunnen dit doen via de DMX Zuid-pagina.

Het DMX-reglement voor 2024 is onlangs ook gepubliceerd, deze vind je hier. Deelname is mogelijk voor iedereen met een KNMV Basis Sport- of een Offroad MX plus-licentie. Startlicentiehouders van de KNMV, MON of buitenlandse bonden zijn uitgesloten van deelname, met uitzondering van rijders met KNMV Jeugd Enduro- en/of Enduro Hobby Startlicenties.

EMX65 en EMX Women

Rijders in de 65cc-klasse die naast de DMX-competitie ook het EMX65 willen rijden, kunnen zich hier aanmelden.

Meiden die in de DMX actief zijn en graag mee willen doen aan de EMX Women in Valkenswaard kunnen zich ook via bovenstaand link aanmelden voor deelname. (Rijdsters die meerdere EMX Women-wedstrijden willen rijden hebben daarvoor een Startlicentie nodig en kunnen dan niet meer deelnemen aan de DMX-competitie.)

Noord en Midden

De (voorlopige) kalenders voor DMX Noord en DMX Midden zijn inmiddels ook bekend.

Op naar een mooi motocrossseizoen!