Dani Heitink krijgt Ben Majoor Trofee, Evert Slager ontvangt Motorsporthart


Tom van Appeldoorn - 14 januari, 2024 FOTO - Johan Hartemink (TCD Hummelo, winnaar Duurzaamheidstrofee) de winnaar van de Ben Majoor Trofee, Dani Heitink.

Arnhem, 14 januari 2024 – Tijdens de jaarlijkse KNMV Motorsporthuldiging ontving wereldkampioen 85cc Dani Heitink op Sportcentrum Papendal de Ben Majoor Trofee, de motorsportprijs voor talent van het jaar. Op dezelfde avond mocht motorsportvereniging TCD Hummelo de Duurzaamheidsprijs in ontvangst nemen en werd het Motorsporthart overhandigd aan motorsportjournalist Evert Slager.

De Ben Majoor Trofee wordt uitgereikt aan rijders die zich tijdens hun seizoen bewijzen als bijzonder talent. Heitink verdient deze prijs onder andere door zijn succes in het wereldkampioenschap 85cc, waarin hij kampioen werd. Iets wat hij ook deed in de 85cc-klasse binnen de Dutch Masters of Motocross. Dani Heitink is een werklustige rijder die weet wanneer hij moet pieken maar ook dat hij rustig moet blijven. Heitink volgt in de voetsporen van Rick Elzinga, die de prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen.

Motorsporthart

Tijdens de kampioenshuldiging werd ook het Motorsporthart uitgereikt. Deze ereprijs voor bijzondere inzet binnen de motorsport is dit jaar naar motorsportjournalist Evert Slager gegaan. Slager ontvangt het Motorsporthart voor zijn tomeloze inzet en promotie voor alle niveaus en competities in de wegrace, met name via zijn website Racesport.nl. Via een videoboodschap werd deze prijs door Moto3-coureur Collin Veijer uitgereikt, met wie Slager een bijzondere band heeft opgebouwd en afgelopen jaar veel heeft meegemaakt.

Evert Slager via videoverbinding: “Echt super dit. We zijn heerlijk op vakantie en dan krijg je zo’n telefoontje! Een hele eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen.”

Duurzaamheidstrofee

Motorsportvereniging TCD Hummelo ontving de Duurzaamheidstrofee. Deze prijs wordt sinds vorig jaar uitgereikt aan partijen die het beste voor hebben met de motorsport en op een duurzame manier te werk gaan of plannen ontwikkelen. De club uit Hummelo heeft onder meer een aantal duurzame investeringen gedaan op en rond hun motocrossaccommodatie waardoor de natuur en motorsport hier geweldig samengaan. Hiermee heeft de vereniging zich op nationaal, Europees en zelfs wereldniveau in de kijker gespeeld bij motorsportbonden en daarbuiten. Daarbij is TCD afgelopen jaar als 2e geëindigd in een door NOC*NSF uitgeschreven verkiezing voor de meest duurzame sportaccommodatie.

TCD Hummelo-voorzitter Johan Hartemink nam de prijs namens de club in ontvangst: “Voor je positie als motocrossclub midden in de maatschappij, is het belangrijk om iets terug te doen en dit te laten zien. Op en om ons circuit laten we zien dat motorsport en natuur een goede combinatie kunnen zijn.”