Grotere prijzenpot voor de Dutch MX Nationals in 2024


KNMV - 02 februari, 2024 FOTO - Motocrossplanet

– Persbericht –

Voor dit jaar zijn er op vele gebieden ontwikkelingen binnen de Nederlandse motorcross. Zo ook binnen het Nederlands Kampioenschap motocross.

Om het voor de rijders interessant te maken om de competitie te rijden is er voor gekozen om bij een zestal wedstrijden een samenwerking aan te gaan met Motocrossplanet.nl. Hierbij zullen de KNMV, Motocrossplanet.nl en de clubs nauw samenwerken om er mooie evenementen van te maken. Deze wedstrijden zullen een mooiere aankleding hebben en worden voorzien van een grotere prijzenpot. Naast het dagschema heeft de KNMV ook nog een bonus voor de eindstand van het kampioenschap. Momenteel wordt hier nog hard aan gewerkt en zal daarom later bekend worden gemaakt.

De zes wedstrijden waar een hoger prijzenschema zal zijn, worden georganiseerd onder de naam ‘Dutch MX Nationals’ en worden georganiseerd op de volgende data en circuits:

10-03 Oss
07-04 Lochem
09-05 Rhenen
30-06 Halle
07-07 Heerde
13-10 TBA

De andere wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap hebben geen verhoogd prijzenschema. Deze wedstrijden zijn ook opengesteld voor buitenlandse rijders.

Bekijk hieronder het dagschema van het prijzengeld per klasse:

Meer informatie zal binnenkort bekend gemaakt worden.