FIM MiniGP™: Maak je op voor een mooi seizoen!


KNMV - 06 februari, 2024

Sinds de aankondiging op 4 december, hebben DMC en KNMV achter de schermen volop doorgewerkt om de ‘Koningsklasse’ van de jeugd motorsport, de FIM MiniGP™, verder te ontwikkelen.

Met dit bericht willen we jullie informeren welke zaken jullie o.a. kunnen verwachten van de organisatie (DMC / KNMV). Op dit moment zijn we verheugd om te vermelden dat we al een mooi deelnemersveld mogen verwelkomen in seizoen 2024. En we weten dat er nog een aantal jeugdige motorsporters op de drempel staan voor het kiezen voor de FIM MiniGP™ 160cc. Met andere woorden: positieve berichten!

Tijdens de FIM MiniGP™ 160cc-wedstrijden zal Roy ten Napel (KNMV Coördinator NK Junior Moto Racing) zijn ervaring en expertise gaan inzetten als trainer/coach voor alle talenten in deze klasse. Roy is een gecertificeerde motorsporttrainer en heeft zijn sporen reeds verdiend in de jeugdmotorsport. Hiermee verzekeren wij de talenten en hun begeleiding van een ervaren professional als trainer/coach.

Naast de technische begeleiding van Bert Deroue – Ohvale importeur voor de BeNeLux – hebben we ook een vaste KNMV Technisch Official toegevoegd aan de begeleiding van de FIM MiniGP™. Henk Wesseling, zal in die rol zijn kennis en ervaring exclusief voor deze klasse gaan inzetten. 

Om de ‘Koningsklasse’ van de jeugdmotorsport goed in beeld en geluid te brengen hebben we fotograaf Damon Teerink aangesteld als ‘huisfotograaf’. Damon heeft het talent om altijd op de goede plaats op het circuit en/of paddock te staan!

Samen met alle andere vrijwilligers werken wij verder aan het optimaliseren van de Road to MotoGP™ in Nederland. Hier nog een leuke video, waar een klein land groot in kan zijn!