Hermans/Van den Bogaart op podium in WK Zijspancross Alqueidão (Portugal)


Martijn Spliethof - 18 april, 2024 FOTO - WSC

De openingswedstrijd voor het Wereldkampioenschap Zijspancross, dat dit jaar uit tien wedstrijden bestaat, was op 20 en 21 april 2024 in het Portugese Alqueidão. De Quads reden in Portugal voor het Europees Kampioenschap.

Nieuws en officiële uitslagen bij FIM Sidecarcross
Volledige uitslagen bij sidecarcross.eu
Live timing
Live stream

WK Zijspannen

Race 1:
De eerste manche is gewonnen door de Letse combinatie Lielbardis/Lielbardis, voor Vanluchene/Janssens en Wilkinson/Millard. De beste Nederlanders waren Tim en Sem Leferink, zij werden zesde, net voor Koen Hermans en Ben van den Bogaart, die te maken kregen met een technische storing bij de start en een inhaalrace moesten rijden.

Race 2:
Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de tweede manche gewonnen, voor Lielbardis/Lielbardis en Wilkinson/Millard. In de tussenstand voor het Wereldkampioenschap gaan Lielbardis/Lielbardis aan de leiding met 47 punten, gevolgd door Wilkinson/Millard met 40 en Hermans/Van den Bogaart met 39 punten.

Qualifying Races:
De kwalificatierace in Groep A is gewonnen door Vanluchene/Janssens, voor Wilkinson/Millard en Sanders/Steegmans. De beste Nederlandse combinatie was Wijers/Van Hal, zij werden vijfde. Justin Keuben en Dion Rietman vielen in de tweede ronde uit na een crash, waarbij Keuben een gebroken bovenbeen opliep. Koen Hermans en Ben van den Bogaart wonnen de kwalificatierace in Groep B, met ruime voorsprong op Lielbardis/Lielbardis en Prunier/Prunier.

Pre Qualifying Practices:
In de tijdtraining in Groep A was Keuben/Rietman de snelste combinatie, gevolgd door Vanluchene/Janssens en Sanders/Steegmans. In Groep B hadden Lielbardis/Lielbardis de beste tijd, voor Hermans/Van den Bogaart en Prunier/Prunier.

EMX Quads

De wedstrijd is gewonnen door de Italiaan Patrick Turrini, voor Harry Walker en Joao Vale. De enige Nederlandse deelnemer was Julian Veldman, hij werd zesde overall (vijfde en zevende in de manches).