Collin Veijer wint Moto3 Jerez (Spanje)


Martijn Spliethof - 25 april, 2024 FOTO - Collin Veijer (Facebook)

De vierde ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 is de Gran Premio Estrella Galicia 0,0 de España van 26 tot en met 28 april 2024 op Circuito de Jerez Angel Nieto.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Fermín Aldeguer heeft de race gewonnen. De Spanjaard nam al vroeg in de wedstrijd de leiding over en zou uiteindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen behalen voor eigen publiek. Joe Roberts werd tweede en greep de leiding in het WK, met Manuel González daarachter op de derde plaats. Zonta van den Goorbergh passeerde de finish als dertiende. Bo Bendsneyder werd met een high-sider van zijn machine geworpen en liep daarbij een sleutelbeenbreuk en een voetblessure op.

Kwalificatie:
Fermín Aldeguer heeft pole position behaald, voor Albert Arenas en Jake Dixon. Zonta van den Goorbergh kwalificeerde zich als achttiende, nadat hij al vroeg in de tweede kwalificatiesessie ten val kwam. Bo Bendsneyder eindigde als twintigste.

Moto3

Race:
Collin Veijer heeft de Moto3 race gewonnen! Na een crash van David Alonso in de openingsronde reed de Nederlander de rest van de race aan de leiding en wist hij – na een bloedstollende slotfase – zijn tweede Grand Prix overwinning te behalen, voor David Muñoz en Ivan Ortolá.

Kwalificatie:
David Alonso heeft de pole voor zich opgeëist. De CFMOTO coureur was tijdens de kwalificatie op een droge baan het snelst, voor de Spanjaard David Munoz en de Nederlander Collin Veijer.