P18 voor Bendsneyder, DNF voor Van den Goorbergh en Veijer in Austin (VS)


Martijn Spliethof - 11 april, 2024 FOTO - Collin Veijer (website)

De derde ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was de Red Bull Grand Prix of the Americas van 12 tot en met 14 april 2024 op het circuit van Austin in Texas.

Tijdschema en volledige uitslagen bij Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Sergio García heeft zijn eerste overwinning in de Moto2 klasse behaald. De Spanjaard was de sterkste, voor thuisrijder Joe Roberts en Fermín Aldeguer, terwijl Bo Bendsneyder (P18) en Zonta van den Goorbergh (DNF) geen punten wisten te scoren.

Kwalificatie:
Aron Canet heeft de pole position behaald. De Spanjaard was in Q2 het snelst, voor landgenoten Fermín Aldeguer en Sergio García. Bo Bendsneyder behaalde zijn beste kwalificatieresultaat in een jaar tijd met de tiende positie. Het was een teleurstellende kwalificatie voor Zonta van den Goorbergh, die niet verder kwam dan de 24e startplaats.

Moto3

Race:
Collin Veijer heeft geen WK-punten weten te scoren tijdens de derde race van het seizoen. De 19-jarige Nederlander kwam in de race drie ronden voor het einde op de tweede plaats rijdend ten val en parkeerde niet veel later zijn Husqvarna vroegtijdig in de pitbox van zijn Liqui Moly Husqvarna Intact GP Team.

Kwalificatie:
David Alonso heeft zijn eerste pole position behaald in de Moto3 klasse. De Colombiaan was het snelst in de tweede kwalificatiesessie, voor José Antonio Rueda en Daniel Holgado, Collin Veijer eindigde als vierde.