KNMV NK Junior Moto Racing-seizoen afgetrapt in Assen


Mariska Grob - 17 april, 2024 FOTO - Mariska Grob / MotoGrafie

Het nieuwe seizoen van het KNMV NK Junior Moto Racing is begonnen! Op zaterdag 13 april werd de eerste wedstrijddag verreden op de TT Junior Track in Assen. Met in de middag zelfs een zonnetje erbij konden de regenbanden thuis worden gelaten. Onder prima omstandigheden konden de coureurs aan hun eerste races beginnen en ze trakteerden het publiek zoals altijd op spannende races!

Molenaar NSF100 Cup

Quinn de Joode, Milan Hunneman, Senne Botman en Tobias Dogger zijn in de Molenaar NSF100 cup favorieten voor het podium. Voor Botman liep het anders dan verwacht, toen hij aan het begin van de eerste race ten val kwam en medische assistentie nodig had. De race werd stilgelegd met de rode vlag. Gelukkig werd Botman later fit verklaard en zou hij bij de tweede race weer aan de start verschijnen. Het was Hunneman die beide races domineerde en de dagzege op zijn naam schreef maar De Joode die ook sterke races reed en beloond werd met een tweede plaats, voor Dogger. Mick Koomen was de snelste rookie in Assen.

1. Quinn de Joode rijdt sterk naar de tweede plaats.
2. Elbow down van Hunneman.
3. Close racing in de Molenaar NSF100 Cup.
4. Dean van den Berg kwam in de eerste race nog ten val maar reed een solide tweede race, waarin hij zesde werd.

RACE KIDS Junior E

En toen was het stil… maar dat wil niet zeggen dat er geen actie is! In de RACE-KIDS Junior E zien we de jongste coureurs op identieke elektrische motoren hun stuurmanskunsten vertonen en rondetijden noteren die richting de minuut gaan! Snelste in Assen was de jonge coureur met het startnummer van Valentino Rossi, Sep van der Zwart. Hij wist in beide races Kenji Kiderlen voor te blijven. Zij mochten aan het einde van de dag op de hoogste treden van het podium plaatsnemen met Sevn Pocorni naast ze op een derde plaats.

1. Er wordt gereden op identieke motoren: ArianeMoto K2Re e-pocketbikes.
2. Spanning voor de start van de eerste race.
3. Met het startnummer van Valentino Rossi was Sep van der Zwart de snelste in Assen.
4. Matteo Pfundt leek op weg richting het podium maar schoof even later onderuit.
5. Kenji Kiderlen wordt als tweede afgevlagd.

Yamaha R125 Cup powered by KicXstart

Matthew Luisman maakte tijdens de kwalificaties zijn favorietenrol direct waar door als enige een rondetijd onder de 57 seconden te noteren. De tweede tijd werd neergezet door JayJay den Hoed, regerend Molenaar NSF100 Cup kampioen, en ook Lars Weterings reed sterk. In beide races was Den Hoed als snelste weg bij de start maar wist Luisman al snel de koppositie over te nemen en een gat te slaan. De utslagen waren in beide races hetzelfde: 1. Luisman, 2. Den Hoed en 3. Weterings. Luca van der Velde eindigde in beide races op een vierde plaats voor Erik Bruns.

1. Rookie JayJay den Hoed luistert aandachtig tijdens de briefing.
2. Onbetwiste winnaar Matthew Luisman.
3. Concentratie voor de start bij Dyon van der Bie, die in de eerste race netjes zesde werd voor Nino Costantin en rookie Mika Tiemens.
4. Erik Bruns behaalde in beide races een fraaie vijfde plaats.

Supermoto NK JMR

De Supermoto JMR, wat staat voor Junior Moto Racing, is de naam geworden van de Supermoto-klasse die dit jaar in het NK Junior Moto Racing uitkomt. Er waren in Assen veel bekende, snelle deelnemers, zoals Dion Otten, Jayant Chote en Jos Koelewijn. Het was Otten die de eerste race van polepositie vertrok maar Chote die de leiding in handen nam. Dat duurde niet lang, want door een valpartij waar meerdere rijders bij betrokken waren werd de rode vlag gezwaaid. De race werd even later opnieuw gestart en Chote was wederom het beste weg maar zag al snel Otten voorbij komen. In de eindfase lukte het Chote de koppositie toch weer over te nemen en de winst te pakken voor Otten en Koelewijn. In de tweede race was Koelewijn de snelste maar Chote opnieuw tweede, waardoor hij voor het dagklassement op de hoogste trede van het podium plaats mocht nemen. Koelewijn werd tweede en Julian Spaans derde.

1. Een tevreden lach op het gezicht van Jos Koelewijn.
2. Dion Otten deed veel kopwerk maar moest de winst aan Chote laten.
3. Jayant Chote reed sterke, constante races en pakte daarmee de dagzege.
4. Fraaie wheelie van Julian Spaans.

Puchshop Racing Cup

Robert van Steenis was in Assen de snelste coureur in de Expi-klasse. Bijzonder was het dat hij zich vooral zou moeten verdedigen tegenover coureurs uit de Standaardklasse. Jannick Vos, Hugo Satter en Thimo Minnen dongen mee naar de podiumplaatsen. Voor Thimo Minnen liep de eerste race anders dan gehoopt: zijn koppeling werkte tegen en hij moest nog voor de startlichten doofden de baan verlaten. Sleutelen hoort erbij in de Puchshop Racing Cup, en het euvel was dan ook snel verholpen. Na twee races mocht in de Expi-klasse Robert van Steenis de grootste beker in ontvangst nemen met Jordi Minnen naast hem op een tweede en Jesse van Zante op een derde plaats. In de Standaardklasse was de winst voor Hugo Satter, Jannick Vos werd tweede en Justin de Bruin derde.

1. Mark Hooijmans is na een paar jaar van afwezigheid weer terug op het circuit.
2. Robert van Steenis was de snelste in Assen.
3. Vooral de coureurs uit de Standaardklasse lieten een mooie strijd zien, zoals hier Jannick Vos en Thimo Minnen.
4. Altijd een goede sfeer naast de baan in de Puchshop Racing Cup.

De volgende races worden verreden in Veldhoven op kartcircuit De Landsard op zaterdag 25 mei.