FIM MiniGP Netherlands serie maakt zich op voor eerste wedstrijd van 2024


Damon Teerink - 12 april, 2024 FOTO - Damon Teerink

Nadat de MiniGP Netherlands serie afgelopen jaar niet in Nederland werd verreden maakt het kampioenschap dat onderdeel uitmaakt van de Road To MotoGP zijn terugkeer op Hollandse bodem. Komende donderdag, 18 april zal het kampioenschap van start gaan op de Junior Track in Assen. Dit gebeurt voorafgaand aan het World Superbike raceweekend in Assen.

12 deelnemers, allemaal dezelfde motorfiets en in totaal vijf wedstrijdweekenden verspreid over het seizoen 2024. We maken ons op voor een enerverend seizoen in de FIM MiniGP Nehterlands serie. Alle jonge coureurs gaan de strijd aan op een Ohvale 160cc machine met drie wedstrijden in Assen, een in Veldhoven en daarbij een bij onze zuiderburen in België op het circuit van Spa Francorchamps.

Komend weekend zal het seizoen op spectaculaire wijze worden geopend voorafgaand aan de Nederlandse ronde van het WorldSBK-kampioenschap op het TT Circuit in Assen. Op donderdag rijden onze coureurs hier hun eerste race van het seizoen. Een speciaal evenement in het bijzijn van hun helden zoals; wereldkampioen Jeffrey Buis, WK Supersport coureur Glenn van Straalen en niet te vergeten onze eigen Michael van der Mark die een sterk begin kent van zijn WK Superbike seizoen.

Het is dan wel de eerste race maar vele coureurs hebben hun eerste meters van het seizoen er al op zitten. Op zaterdag 6 april vond er namelijk een trainingsdag op het Midland circuit van Lelystad plaats. Hier hebben de rijders een basis gelegd en het gevoel met de motor naar hun hand gezet. Onder het bijzijn van coach Roy ten Napel kreeg iedereen handige tips over de zithouding op de motorfiets en het aansnijden van bochten. Al met al werd er door iederee hard gewerkt om zo goed mogelijk aan de start van het seizoen te beginnen.

Komende donderdag gaan we zien hoe het zijn vruchten afwerpt op de Junior Track in Assen. Om 09:00 gaan de trainingen van start, waarbij de eerste wedstrijd van het seizoen om 12:30 van start gaat. Om 13:30 gaan de lichten op groen voor de tweede en tevens laatste wedstrijd van de dag.