Jeffrey Buis wint beide WorldSSP300 races in Magny-Cours (Frankrijk)


Martijn Spliethof - 08 september, 2023 FOTO - Racesport.nl / Randy van Maasdijk

De negende ronde voor het Wereldkampioenschap Superbike, Supersport en Supersport 300 was van 8 tot en met 10 september 2023 op het Circuit de Nevers Magny-Cours in Frankrijk.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

World Superbike

Race 1:
Toprak Razgatlioglu heeft de eerste race gewonnen. De Turkse coureur wist Michael Rinaldi achter zich te houden en zijn achterstand in het kampioenschap daarmee te verkleinen. Michael van der Mark finishte als zestiende.

Superpole Race:
Toprak Razgatlioglu heeft na Race 1 ook de Superpole Race gewonnen. De Turkse coureur nam halverwege de race de leiding over en gaf deze niet meer uit handen, dit kwam mede doordat Álvaro Bautista zijn Aruba.it Racing – Ducati teamgenoot Michael Rinaldi aantikte, met een crash voor de Italiaan als gevolg. Michael van der Mark eindigde als dertiende.

Race 2:
Alvaro Bautista was een klasse apart en won met een grote voorsprong Race 2. Toprak Razgatlioglu versloeg na een mooi duel Jonathan Rea voor de tweede plaats. Michael van der Mark kwam niet aan de finish na een crash in de Adelaide Hairpin.

Kwalificatie:
Garrett Gerloff heeft zijn eerste pole position behaald in de World Superbike klasse. De Amerikaan verbrak het ronderecord en zette de BMW voor het eerst in twee jaar tijd op pole, voor Aruba.it Racing – Ducati coureurs Álvaro Bautista en Michael Rinaldi. Michael van der Mark kwalificeerde zich als dertiende.

World Supersport

Race 1:
Nicolò Bulega heeft de eerste race van het weekend gewonnen. De Italiaan reed van start tot finish aan de leiding, maar werd flink opgejaagd door Stefano Manzi. Uiteindelijk deed Bulega genoeg om zijn tiende overwinning van het jaar te behalen, achter de twee Italianen werd thuisrijder Valentin Debise derde. Glenn van Straalen moest de strijd staken vanwege technische problemen.

Race 2:
Nicolò Bulega heeft ook de tweede race gewonnen. Ondanks dat thuisrijder Valentin Debise de druk er in de beginfase flink op hield was de Italiaan opnieuw oppermachtig. Glenn van Straalen passeerde de finish als dertiende.

Kwalificatie:
Nicolò Bulega heeft pole position behaald. De Italiaanse WK leider verbrak het ronderecord, achter hem kwalificeerden thuisrijder Valentin Debise en Raffaele de Rosa zich op de eerste startrij. Glenn van Straalen noteerde de vijftiende tijd.

World Supersport 300

Race 1:
Jeffrey Buis heeft de eerste race gewonnen. De Nederlander deelde zijn wedstrijd goed in kwam uiteindelijk met een comfortabele voorsprong als winnaar over de streep, voor Kevin Sabatucci en MTM Kawasaki teamgenoot Loris Veneman, die zijn eerste podiumfinish behaalde.

Race 2:
Jeffrey Buis heeft ook de tweede race gewonnen. Na een mooie strijd met een kopgroep van negen man was het de Nederlander die het eerst over de streep kwam, voor Mirko Gennai en José Luis Perez González. Loris Veneman werd vijfde, terwijl Ruben Bijman eindigde op de twaalfde positie. Door deze overwinning gaat Jeffrey Buis aan de leiding in de WK tussenstand!

Kwalificatie:
Dirk Geiger heeft pole position behaald. De Duitser reed de snelste rondetijd op zijn KTM, voor José Luís Perez González en Loris Veneman. Jeffrey Buis kwalificeerde zich als vijfde en Ruben Bijman noteerde de zeventiende rondetijd.