Veneman en Buis winnen WorldSSP300 Aragón (Spanje)


Martijn Spliethof - 22 september, 2023 FOTO - Loris Veneman (Facebook)

De tiende ronde voor het Wereldkampioenschap Superbike, Supersport en Supersport 300 was van 22 tot en met 24 september 2023 op het circuit van Motorland Aragón in Spanje.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

World Superbike

Race 1:
Michael Rinaldi heeft de eerste race gewonnen. De Italiaan behaalde zijn eerste overwinning in twee jaar tijd, voor Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rea. Michael van der Mark finishte als dertiende.

Superpole Race:
Álvaro Bautista heeft de Superpole Race gewonnen. De Spanjaard viel in de laatste ronde aan en wist daarin zowel Toprak Razgatlioglu als Jonathan Rea te verschalken, waarna hij als winnaar over de streep kwam. Michael van der Mark eindigde, net als in Race 1, als dertiende.

Race 2:
Álvaro Bautista heeft de tweede race gewonnen. De Spanjaard was heer en meester op eigen bodem en behaalde zijn 21e zege van het seizoen, voor Toprak Razgatlioglu en Aruba.it Racing – Ducati teamgenoot Michael Rinaldi. Michael van der Mark passeerde de finish als elfde.

Kwalificatie:
Jonathan Rea heeft pole position behaald, voor Álvaro Bautista en Toprak Razgatlioglu. De Kawasaki coureur was ruim drie tienden sneller dan de concurrentie en verbrak het ronderecord. Michael van der Mark kwalificeerde zich als veertiende.

World Supersport

Race 1:
Nicolò Bulega heeft de eerste race met overmacht gewonnen. De Italiaan reed van begin tot eind aan de leiding en won met een grote voorsprong, voor Marcel Schrötter en Yari Montella. Titelconcurrent Stefano Manzi maakte in het duel voor de tweede plaats een foutje en viel terug buiten de top tien, Glenn van Straalen eindigde als achtste.

Race 2:
Nicolò Bulega heeft ook de tweede race op zijn naam geschreven. De Italiaan reed wederom van start tot finish aan de leiding en behaalde zijn dertiende overwinning van het jaar. Achter hem maakten Stefano Manzi en Federico Caricasulo er een Italiaans podium van. Voor Glenn van Straalen ging het al meteen mis in de eerste bocht na de start, hij kwam ten val met een flinke high-sider. De EAB Racing Team coureur was gelukkig ongedeerd.

Kwalificatie:
Nicolò Bulega heeft pole position behaald. In een door een rode vlag onderbroken sessie was de Italiaanse WK leider heer en meester en greep hij pole met een nieuw ronderecord, voor mede Ducati rijders Yari Montella en Federico Caricasulo. Glenn van Straalen kwalificeerde zich als negende.

World Supersport 300

Race 1:
Loris Veneman heeft een sensationele, door een rode vlag onderbroken, eerste race gewonnen. In de slotfase wist Veneman de leiding te nemen en zijn eerste World Supersport 300 overwinning binnen te halen, op korte afstand gevolgd door Jeffrey Buis en Daniel Mogeda. Ruben Bijman werd als vierde afgevlagd, maar kreeg een straf vanwege overschrijden van track limits en eindigde daarmee als vijfde.

Race 2:
De tweede race is gewonnen door Jeffrey Buis, hij wist de Italianen Vannucci en Gaggi met een verschil van minder dan 0,1 seconde te verslaan en deed daarmee uitstekende zaken in de stand voor het kampioenschap. Loris Veneman eindigde als zesde, Ruben Bijman crashte vanuit de kopgroep in de laatste ronde en haalde de finish niet.

Kwalificatie:
Matteo Vannucci heeft pole position behaald. De Italiaan wist op het allerlaatste moment de snelste rondetijd op de klok te zetten, voor Dirk Geiger en Jeffrey Buis. Ruben Bijman klokte de elfde rondetijd, Loris Veneman kwam vanwege een valpartij niet verder dan de zeventiende tijd.