Selectie TeamNL voor Motocross of Nations 2023

De selectie van 2022, staat ook in 2023 aan de start. (foto: KDW Pictures)

Bas Vis - 05 september, 2023 FOTO - De selectie van 2022, staat ook in 2023 aan de start. (foto: KDW Pictures)

Calvin Vlaanderen, Glenn Coldenhoff en Kay de Wolf staan 7 en 8 oktober namens Nederland aan de start van de Motocross of Nations in het Franse Ernée.

De Motocross of Nations (MXoN) is het jaarlijkse wereldkampioenschap voor landenteams. De drie coureurs strijden samen elk in een eigen klasse voor de gezamenlijke titel. 

Vlaanderen (Gebben Van Venrooy Yamaha Racing) is onze MXGP-rijder, Kay de Wolf (Nestaan Husqvarna Factory Racing) start in de MX2 en Coldenhoff (Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team) rijdt in de Open Klasse. 

Podium

In 2022 eindigde TeamNL voor het eerst in vijf edities, met de winst in Assen in 2019 als hoogtepunt, niet op het podium. In Frankrijk willen de coureurs terug naar de medailleplekken. 

Teammanager Barry Forschelen: “Hoewel de coureurs vochten als leeuwen, waren ze toch wat teleurgesteld na de zevende plaats van vorig jaar. Nu staan we er weer, met een ijzersterke selectie die alles zal geven om hoge ogen te gooien.”

Voor het zover is, wacht de rijders eerst nog de twee laatste Grand Prix van het seizoen, in Italië (17-9) en Groot-Brittannië (24-9). Daarna gaat de focus volledig op de MXoN.

Code Oranje

Over de eerste winst ooit van Nederland in de Motocross of Nations maakte de KNMV de documentaire Code Oranje. Deze is hieronder terug te kijken.