Van den Goorbergh negende in Moto2 Motegi (Japan)


Martijn Spliethof - 28 september, 2023 FOTO - Zonta van den Goorbergh (Facebook)

De veertiende ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was de Motul Grand Prix of Japan van 29 september tot en met 1 oktober 2023 op het circuit van Motegi.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Somkiat Chantra heeft de race op zijn naam geschreven. De Honda Team Asia coureur domineerde al het hele weekend en heeft elke sessie als snelste afgesloten. Ai Ogura en Pedro Acosta stonden na afloop naast hem op het podium. Zonta van den Goorbergh reed wederom een sterke race en werd negende, Bo Bendsneyder finishte als zeventiende.

Kwalificatie:
Somkiat Chantra heeft de pole op het Mobility Resort Motegi Circuit voor zich opgeëist. De Honda Team Asia coureur was in Q2 het snelst, voor teamgenoot Ai Ogura die de tweede tijd wist te noteren en Jake Dixon die de eerste startrij compleet maakt. Beste Nederlander werd Zonta van den Goorbergh op de vijftiende plaats. Bo Bendsneyder vertrekt vanaf P21.

Moto3

Race:
Jaume Masia heeft de race weten te winnen. In een race waarin de kop van het kampioenschap ook de wedstrijd domineerde werd Ayumu Sasaki tweede en Dani Holgado derde. Collin Veijer werd elfde. Jaume Masia is nu met zes punten voorsprong de nieuwe leider in het WK.

Kwalificatie:
Jaume Masia heeft de pole position behaald. Deniz Öncü en Matteo Bertelle zullen zondag naast hem vertrekken op de eerste startrij. Collin Veijer start vanaf de tiende positie na zich als zevende gekwalificeerd te hebben. Veijer kreeg een gridstraf van drie plaatsen omdat hij tijdens de eerste training zijn linkerhand van het stuur haalde (artikel 3.5.5 van het FIM Grand Prix World Championship reglement).