Collin Veijer vijfde in Moto3 Misano (Italië)


Martijn Spliethof - 08 september, 2023 FOTO - Collin Veijer (website)

De twaalfde ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was de Gran Premio Red Bull di San Marino e della Riviera di Rimini, van 8 tot en met 10 september 2023 op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Pedro Acosta heeft zijn vijfde overwinning van het seizoen behaald. Alleen Celestino Vietti kon de dominante Spanjaard nog enigszins volgen. Alonso Lopez finishte als derde. Bo Bendsneyder pakte drie WK-punten met een dertiende plaats. Zonta van den Goorbergh ging in de vierde ronde onderuit en haalde de finish niet.

Kwalificatie:
Celestino Vietti vertrekt van pole position tijdens zijn thuisrace. Pedro Acosta was nipt langzamer dan de Italiaan in de kwalificatie. Zonta van den Goorbergh kende een goede kwalificatie met een twaalfde tijd. Bo Bendsneyder was het snelste in Q1 en plaatste zich als vijftiende voor de race.

Moto3

Race:
David Alonso heeft zijn derde Grand Prix zege in de laatste vier races gepakt. De 17-jarige Columbiaan kwam na een spannende laatste ronde als eerste over de finish, voor Jaume Masia en Deniz Öncü. Collin Veijer reed – ondanks zijn voetblessure – een geweldige race en finishte op de vijfde plaats.

Kwalificatie:
Jaume Masia start vanaf pole position. Ayumu Sasaki klokte ondanks een crash de tweede tijd en Kaito Toba maakt de voorste startrij compleet. Collin Veijer is voldoende hersteld van zijn voetblessure om te mogen rijden en kwalificeerde zich keurig als tiende.