Zonta van den Goorbergh zesde in Moto2, DNF voor Collin Veijer in Moto3 India


Martijn Spliethof - 22 september, 2023 FOTO - Racesport.nl / Rafa Marrodan

De dertiende ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was de IndianOil Grand Prix of India van 22 tot en met 24 september 2023 op het Buddh International Circuit in India.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
De door een rode vlag onderbroken wedstrijd is gewonnen door Pedro Acosta, voor Tony Arbolino en Joe Roberts. Zonta van den Goorbergh reed een geweldige en foutloze race. Hij wist vanaf de start uit de problemen te blijven en werd op een prachtige zesde plaats afgevlagd. Bo Bendsneyder eindigde als achttiende.

Kwalificatie:
Jake Dixon heeft de pole position gegrepen. De Brit bleef Pedro Acosta en Sergio Garcia voor. Zonta van den Goorbergh was de beste Nederlander op een mooie vierde plaats. Bo Bendsneyder bleef steken in Q1 en start zondag vanaf de drieëntwintigste plaats op de grid.

Moto3

Race:
De race is gewonnen door de Spanjaard Jaume Masia, voor de Japanners Kaito Toba en Ayumo Sasaki. Collin Veijer reed een ijzersterke wedstrijd. Hij wist vanuit de negende startplaats het gat naar de kopgroep dicht te rijden, maar in de laatste ronde ging Veijer in een spannend duel om de tweede plaats onderuit bij een botsing met teamgenoot Ayumo Sasaki en haalde daardoor de finish niet. 

Kwalificatie:
Jaume Masia gaat zondag van pole position vertrekken. De Leopard Racing Team rijder wordt vergezeld op de eerste startrij door Matteo Bertelle en Ayumu Sasaki, die de tweede en derde tijd wisten te noteren. Collin Veijer start de race vanaf de negende plaats.