KNMV NK Junior Moto Racing – Veldhoven 16 september


Mariska Grob - 22 september, 2023

Voor de tweede keer dit seizoen was het KNMV NK Junior Moto Racing te gast op De Landsard. De kartbaan in Veldhoven lag er goed bij en met een aangenaam zonnetje waren de condities perfect voor het voorlaatste evenement van het seizoen.

Junior E

Een primeur in Veldhoven: het eerste optreden van de Junior E! RACE-KIDS maakt het voor kids vanaf 7 tot 13 jaar mogelijk om op deze Spaanse elektrische mini-competitiemotoren geruisloos over de baan te zoeven. De motoren zijn gelijkwaardig, waardoor het aankomt op de vaardigheden van de jonge rijders. En op Veldhoven lieten ze hun vaardigheden zien: 12 coureurs gingen de competitie met elkaar aan en in beide races was Lenthe van Halen de snelste, Kenji Kinderen tweede en Collin Qualm derde.

Een volwaardige competitiemotor, maar dan elektrisch

Lenthe van Halen was het snelste in beide races.

Mooie strijd tussen Collin Qualm (8) en Sevn Pocorni (16).

Fraaie rijstijl van Kenji Kinderen.

Molenaar NSF100 Cup

De coureurs van de Molenaar NSF100 Cup trakteerden het publiek op super spannende races. Om de winst werd gestreden door Luuk de Vries, JayJay den Hoed en Douwe Douma. Den Hoed en De Vries wonnen ieder een race en werden de andere race tweede, waardoor ze evenveel punten verzamelden. De Vries kwam als winnaar van het dagklassement uit de bus omdat hij de laatste race won. Ook achter hen waren er tal van mooie gevechten, bijvoorbeeld tussen Timo Kubbinga en snelste rookie Milan Hunneman.

Boks van de snelste coureurs in Veldhoven: Luuk de Vries (1) en JayJay den Hoed (44).

Milan Hunneman was de snelste rookie.

Spanning voor de race…

Quinn de Joode (12) doet er alles aan om Tobias Dogger (11) achter zich te houden.

Wie af en toe omhoog keek werd ook nog eens getrakteerd op een prachtig uitzicht. Vanaf Eindhoven Airport stegen diverse vliegtuigen op die aan de herdenking van Operation Market Garden deelnamen, zoals deze Amerikaanse Hercules.

Puchshop Racing Cup

Sander Mulder was net zoals bij de vorige wedstrijddag in Veldhoven oppermachtig in de Puchshop Racing Cup Expiklasse. Hij won beide races voor Jordi Minnen en Rens Straver. Tweede man in het klassement Robert van Steenis viel de eerste race uit waardoor Mulder met nog maar 1 wedstrijddag te gaan royaal aan kop gaat in het kampioenschap. In de Standaardklasse was het Hugo Satter die de volle 50 punten mee naar huis nam. Jannick Vos en Thimo Minnen behaalden beide 36 punten. Doordat Vos in de tweede race voor Minnen eindigde mocht hij de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen. In het kampioenschap behoudt Minnen de leiding met slechts 2 punten voorsprong op Vos.

Een bekend beeld in de Puchshop Racing Cup: sleutelen, sleutelen en nog eens sleutelen.

Rienk van der Weide ging de eerste race aan de leiding tot hij uitviel met een kapotte uitlaat.

Sander Mulder (20) was beide races oppermachtig in de Expiklasse.

Hugo Satter won beide races in de Standaardklasse.

Nog een bekend beeld in de Puchshop Racing Cup: sportiviteit en gemoedelijkheid.

Soms was kijken bijna net zo spannend als zelf rijden…

Yamaha R125 Cup powered by KicXstart

Timo Suos behaalde in Veldhoven zijn vierde overwinning op rij. Na een zinderende strijd met Viggo Mégard en Matthew Luisman waarbij er op het scherpst van de snede werd gereden was het uiteindelijk Suos die er met de dagzege vandoor ging. Maar ook achter het drietal waren er felle maar altijd faire gevechten, waarbij Riccardo Bosgraaf de strijd won en in het dagklassement derde werd. Luisman was de snelste rookie.

Opperste concentratie bij Timo Aanraad.

Start van de eerste race.

Prachtige gevechten op het scherpst van de snede tussen Timo Suos (25) en Viggo Mégard (11).

Er waren meer spannende gevechten zoals hier tussen Hugo van Noppen (54), Indi Schunselaar (27) en Dyon van der Bie (72).

Spannend tot aan de finishvlag.

Supermoto 450, 250

Initiator Jos Koelewijn mocht het in Veldhoven opnemen tegen Owen van Trigt en Dion Otten. Het drietal gaf elkaar geen centimeter toe en na een spannende strijd was het in de eerste race Otten die de winst naar hem toe trok maar in de tweede race was het Van Trigt. Het was dan ook Van Trigt die bij de huldiging aan het eind van de dag de grootste beker in ontvangst mocht nemen met Otten naast hem op een tweede en Koelewijn op een derde plaats.

In de 250cc klasse waren het de gebroeders Stijn en Lars Baron die het snelst waren. Stijn wist in de eerste race op de streep Lars nog net voor te blijven, in de tweede race was Lars de snelste. Voor het dagklassement mocht Lars Baron plaatsnemen op de hoogste trede van het podium voor Stijn Baron en Albert Evenhuis.

1 Dylan Czarkowski, IDM Supersport 300 coureur, werd vierde in de tweede race.

Dean Gouw kende pech bij de start van de eerste race. Een rijder voor hem viel stil en Gouw kon hem niet meer ontwijken – net zoals een aantal coureurs achter hem. Gouw kwam daarbij in de verdrukking en na een controle bleek zijn rechterpols in het gips te moeten. Voorspoedig herstel gewenst, Dean!

3Dion Otten (66) wint de eerste race voor Owen van Trigt (42) en Jos Koelewijn(24).

4 Lars Baron (13) voor Stijn Baron (3)

De coureurs van het NK Junior Moto Racing maken zich op voor alweer het laatste raceweekend van het seizoen op de TT Junior Track in Assen. Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober worden op beide dagen 2 races verreden, de Puchshop Racing Cup komt alleen op zaterdag in actie. Alle kampioenen van 2023 zullen daarna bekend zijn!