Bericht uit Den Haag: Brief voor partijen richting verkiezingen

Honda CB300R voor A2-rijbewijs (foto: Honda)

Bas Vis - 20 september, 2023

De KNMV stuurde in aanloop naar de verkiezingen een e-mail naar alle zittende partijen in de Tweede Kamer en kanshebbers voor een zetel. Hierin behandelen we enkele (lang niet alle!) speerpunten van de KNMV voor de komende jaren.

De lijst met punten in het belang van motorrijders is lang, maar zo’n e-mail moet kort. Dat betekent dus streng selecteren. Een aantal onderwerpen, zoals bijvoorbeeld geluid en apk, zijn lopende zaken die met enige regelmaat terugkeren. Die hebben altijd al de aandacht, net als vele andere dossiers. Voor dit bericht aan de partijen is gekozen voor een viertal onderwerpen:

  1. Stimuleer voortgezette rijopleidingen voor motorrijders.
  2. Vereenvoudig het rijbewijssysteem voor motorfietsen.
  3. Stimuleer het gebruik van (elektrische) motorfietsen.
  4. Stimuleer motorsport.

De gehele e-mail kun je hier lezen.

De intentie van zo’n bericht is niet per definitie daadwerkelijk in een verkiezingsprogramma te eindigen. Het belang zit ‘m vooral in het vasthouden van contacten in de hectische periode richting de verkiezingen én na afloop daarvan in gesprek te komen/blijven met de (nieuwe) bewindsvoerders. Zo blijven we als motorrijdend en -sportend Nederland in beeld, ook bij een nieuw kabinet.

Meer weten? Hoe het lobbyen (voor sommigen een vies woord) in Den Haag in z’n werk gaat, lees je in onze nieuwe GRIP, nummer #51 alweer!

Ervaar jij gevaarlijke verkeerssituaties, oneerlijke behandeling van motorrijders of heb je gewoon een vraag? Laat het ons weten via belangenbehartiging@knmv.nl.