TeamNL in actie op MX of Nations en SQMX of Nations


Tom van Appeldoorn - 02 oktober, 2023 FOTO - KDW Pictures / Stijn Vanoverbeke Photography

In het weekend van 7 en 8 oktober staan er twee mooie motocrossevenementen op de kalender. In Frankrijk wordt de Motocross of Nations georganiseerd voor de soloklassen, terwijl de zijspannen en quads in Italië strijden om de titel voor landenteams tijdens de SQMX of Nations. TeamNL is natuurlijk bij beide wedstrijden aanwezig met een sterke selectie.

De zijspannen zijn al een aantal jaar ongeslagen en hopen ook dit jaar met de titel naar huis te komen. Met de combinaties Hermans / Van den Bogaart, Bax / Čermák (Tsjechië) en Keuben / Van de Wiel zullen andere landen het in ieder geval knap lastig krijgen in Italië!

Een mooi raceweekend ligt ook in het verschiet voor de quads. De selectie (Joe Maessen, Ricardo Phoelich en Rick Haverdil) verdient het om een mooie klassering te rijden in het Italiaanse Cingoli.

Wat betreft de MX of Nations, die in het Franse Ernée van start gaat, zien we dezelfde rijders als vorig jaar: Calvin Vlaanderen, Glenn Coldenhoff en Kay de Wolf. Tijdens de wedstrijd in de Verenigde Staten, vorig jaar, wist dit drietal helaas niet het podium te behalen. Maar, voor dit jaar is de selectie natuurlijk erop gebrand om de titel – net als in 2019 – binnen te halen. Maar, de concurrentie van andere landen is enorm sterk. Spektakel gegarandeerd!

Gedurende het weekend proberen we je op de hoogte houden van de belangrijkste ontwikkelingen. Dat doen we via Facebook en Instagram.