Bendsneyder achtste in Moto2, Veijer vierde in Moto3 Phillip Island (Australië)


Martijn Spliethof - 19 oktober, 2023 FOTO - Intact GP

De zestiende ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was van 20 tot en met 22 oktober 2023 op het op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Tony Arbolino heeft de kletsnatte race gewonnen. De Marc VDS coureur was in een vroegtijdig afgebroken race de snelste en wist Aron Canet en Fermin Aldeguer voor te blijven. Bo Bendsneyder werd achtste, Zonta van den Goorbergh kwam in de vierde ronde ten val.

Kwalificatie:
Fermín Aldeguer heeft op overtuigende wijze pole position behaald. De Spanjaard was veruit het snelst en schreef een nieuw ronderecord op zijn naam, voor Aron Canet en Alonso López. Zonta van den Goorbergh was de best geklasseerde Nederlander op de zeventiende plaats, Bo Bendsneyder vertrekt vanaf de 22e plaats op de grid.

Moto3

Race:
Deniz Oncu heeft de race op zijn naam geschreven. De Red Bull Tech 3 coureur was het snelst in een kletsnatte en koude race, voor Ayumu Sasaki, Joel Kelso en Collin Veijer die voor de derde keer dit seizoen als vierde de finish passeerde.

Kwalificatie:
Ayumu Sasaki heeft pole position behaald. De Japanner was het snelst in de tweede kwalificatiesessie, voor thuisrijder Joel Kelso en Stefano Nepa. Collin Veijer kwalificeerde zich als zesde.