Veijer vierde in Moto3, Bendsneyder twaalfde in Moto2 Indonesië


Martijn Spliethof - 13 oktober, 2023 FOTO - Intact GP

De vijftiende ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was de Pertamina Grand Prix of Indonesia op het Mandalika International Street Circuit van 13 tot en met 15 oktober 2023.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Pedro Acosta heeft de race met overmacht gewonnen. De Spanjaard behaalde zijn zevende overwinning van het seizoen, voor landgenoten Aron Canet en Fermín Aldeguer. Bo Bendsneyder werd twaalfde, Zonta van den Goorbergh haalde de finish niet. De Nederlander kwam bij het uitkomen van bocht 16 met een flinke high-sider ten val waarbij hij zichzelf behoorlijk bezeerd had. Met behulp van de marshals werd hij ter controle naar het medical centre gebracht. Daar bleek de schade gelukkig mee te vallen, Zonta heeft niets gebroken.

Kwalificatie:
Aron Canet heeft pole position behaald, voor Manuel González en Filip Salac. In een sessie waar de verschillen extreem klein waren kwalificeerde Zonta van den Goorbergh zich als negende en klokte Bo Bendsneyder de dertiende rondetijd.

Moto3

Race:
Diogo Moreira heeft de wedstrijd gewonnen. De Braziliaan besliste een hectische race door op het juiste moment toe te slaan, waarmee hij zijn eerste Grand Prix overwinning behaalde. Achter hem werden David Alonso en David Muñoz tweede en derde. Collin Veijer zat daar na een geweldig gevecht om de podiumplaatsen zeer dicht achter en finishte als vierde.

Kwalificatie:
De Braziliaan Diogo Moreira behaalde de tweede pole van zijn carrière, voor WK leider Jaume Masià en David Alonso, Collin Veijer kwalificeerde zich als vierde.