Collin Veijer op Moto3 podium in Buriram (Thailand)


Martijn Spliethof - 26 oktober, 2023 FOTO - Intact GP

De zeventiende ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was de OR Thailand Grand Prix van 27 tot en met 29 oktober 2023 op het Chang International Circuit.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Fermin Aldeguer heeft de race gewonnen. De GT Trevisan SpeedUp coureur bleef Pedro Acosta ruim voor, thuisrijder Somkiat Chantra maakte het podium compleet. Bo Bendsneyder werd zestiende, Zonta van den Goorbergh viel uit met een technisch probleem.

Kwalificatie:
Fermin Aldeguer vertrekt zondag vanaf de pole. Naast hem op de eerste startrij staan Pedro Acosta en Albert Arenas. Zonta van den Goorbergh werd beste Nederlander op de vijftiende plaats, Bo Bendsneyder noteerde de eenentwintigste tijd.

Moto3

Race:
David Alonso heeft de race gewonnen. Collin Veijer reed een groot gedeelte van de race aan de leiding maar kwam in de laatste ronde bijna ten val met een high-sider. Toch kwam de Nederlander sterk terug en behaalde zijn eerste podiumplaats door als derde over de finish te komen.

Kwalificatie:
Deniz Öncü heeft de pole voor zich opgeeist. De Red Bull KTM Ajo Moto3 coureur was in Q2 het snelst, voor Diogo Moreira en Ayumu Sasaki. Collin Veijer kwalificeerde zich als vijfde.