Collin Veijer vierde in Moto3 Valencia (Spanje)


Martijn Spliethof - 23 november, 2023 FOTO - Collin Veijer (website)

De twintigste en laatste ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana van 24 tot en met 26 november 2023 op Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Fermín Aldeguer heeft zijn vierde overwinning op rij behaald. Opnieuw domineerde de achttienjarige Spanjaard de Moto2 klasse en sloot hij het seizoen in stijl af met de winst, voor Aron Canet en Alonso López. Zonta van den Goorbergh was de best geklasseerde Nederlander op de achttiende plaats, Bo Bendsneyder sloot het seizoen af met een 24e plaats.

Kwalificatie:
Aron Canet heeft pole position behaald. De Spanjaard bewaarde zijn beste ronde voor het laatst en greep pole in het afscheidsweekend van Pons Racing, voor Fermín Aldeguer en Marcos Ramirez. Zonta van den Goorbergh was de snelste Nederlander met de twintigste tijd, Bo Bendsneyder kwam niet verder dan de 27e plaats.

Moto3

Race:
Ayumu Sasaki heeft de laatste race van 2023 gewonnen. Nadat teamgenoot Collin Veijer vrijwel de hele race aan de leiding reed nam de Japanner met vijf ronden te gaan de leiding over. Sasaki behaalde zijn eerste zege van het jaar in zijn laatste Moto3 optreden, voor David Alonso en Ivan Ortolá. Collin Veijer moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Kwalificatie:
Collin Veijer heeft zijn tweede pole position behaald in de Moto3 klasse. De achttienjarige Nederlander reed een serie rondetijden in z’n eentje waarmee hij sneller was dan de concurrentie. Achter hem kwalificeerden Liqui Moly Husqvarna Intact GP teamgenoot Ayumu Sasaki en Deniz Öncü zich op de eerste startrij.