Collin Veijer tiende in Moto3 Qatar


Martijn Spliethof - 17 november, 2023 FOTO - Collin Veijer (Facebook)

De negentiende en voorlaatste ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was de Qatar Airways Grand Prix of Qatar van 17 tot en met 19 november 2023 op het Lusail International Circuit.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Fermin Aldeguer heeft zijn derde opeenvolgende zege weten te behalen. De Beta Tools SpeedUp coureur was dit keer het snelst, voor Manuel Gonzalez en Aron Canet. Zonta van den Goorbergh (19e) en Bo Bendsneyder (22e) eindigden buiten de punten.

Kwalificatie:
Joe Roberts heeft pole position behaald, voor Celestino Vietti en Aron Canet. De Amerikaan behaalde zijn eerste pole sinds oktober 2020 en verbrak het tevens het ronderecord. Zonta van den Goorbergh was de snelste Nederlander met de veertiende rondetijd, Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 25e.

Moto3

Race:
De voorlaatste wedstrijd van het seizoen is gewonnen door Jaume Masia. De Spaanse Leopard Racing Honda coureur haalde hiermee de wereldtitel binnen. Collin Veijer kon zijn spectaculaire overwinning van vorige week geen vervolg geven en eindigde na een matige start als tiende.

Kwalificatie:
Daniel Holgado heeft pole position behaald, voor Diogo Moreira en Deniz Öncü. Collin Veijer kwalificeerde zich als vijfde, achter teamgenoot en titelkandidaat Ayumu Sasaki.