Collin Veijer wint Moto3 Sepang (Maleisië)


Martijn Spliethof - 09 november, 2023 FOTO - Randy van Maasdijk / Racesport.nl

De achttiende ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was de Petronas Grand Prix of Malaysia van 10 tot en met 12 november 2023 op het Sepang International Circuit in Maleisië.

Collin Veijer behaalde in een spectaculaire race zijn eerste overwinning in de Moto3!

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Fermín Aldeguer heeft de race op dominante wijze gewonnen. De Spanjaard nam meteen de leiding in handen en behaalde zijn derde zege met een grote voorsprong. Achter hem kwam Pedro Acosta als tweede over de finish en daarmee stelde hij de Moto2 wereldtitel veilig. Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh passeerden de finish als 17e en 18e.

Kwalificatie:
Fermín Aldeguer heeft voor de derde keer op rij pole position behaald. De achttienjarige Spanjaard was een halve seconde sneller dan Celestino Vietti en Manuel González. Zonta van den Goorbergh vertrekt vanaf de twintigste positie, Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 22e.

Moto3

Race:
Collin Veijer heeft voor de eerste keer in zijn carrière de Moto3 race op zijn naam geschreven! De 18-jarige Nederlander reed een fenomenale wedstrijd en wist in de slotronde Liqui Moly Husqvarna Intact GP teamgenoot Ayumu Sasaki en WK leider Jaume Masià voor te blijven.

Kwalificatie:
Jaume Masià heeft pole position behaald. De Spanjaard was veruit het snelst en verbrak het bestaande ronderecord. Collin Veijer en Matteo Bertelle kwalificeerden zich als tweede en derde.