KNMV-talent Gyan Doensen onderdeel van KTM GP Academy


Bas Vis - 16 november, 2023 FOTO - @incaseofphotography

Prachtig nieuws uit het CTO-programma van de KNMV: motocrosser Gyan Doensen heeft een contract getekend bij het Racestore KTM Factory Rookies Team. Komend seizoen zal hij wederom uitkomen in de EMX125 (EK Motocross 125cc).

Het Rookies Team is onderdeel van de KTM GP Academy: Ride to MXGP. Een KTM-project bedoeld om toptalenten de Grand Prix in te krijgen. KTM werkt daarvoor samen met twee sterke MX-teams die uitkomen in het EK. Voor Gyan is het dan ook een mooie volgende stap na zijn plek in het KNMV CTO-programma. 

CTO staat voor Centrum Topsport en Onderwijs, een programma van NOC*NSF en het ministerie van VWS. De KNMV draait hier binnen een eigen project. Daarin wordt MX-talent, zoals Gyan, naast een studie getraind en begeleid door bondscoach Barry Forschelen. Het doel is om talent klaar te stomen voor de topteams.

Deze hoogste stap in ons talentontwikkelingstraject (na de nationale selectie en regionale trainingscentra) werpt dus z’n vruchten af. Zo tekende ook voormalig CTO’er Cas Valk recent een contract bij een KTM-team: Gabriel SS24 KTM. Zijn teammanager Shaun Simpson ziet hem als titelkandidaat in de EMX250.

Richting en tijdens komend seizoen houden we je graag op de hoogte van de voortgang en prestaties van KNMV CTO-rijders.