Jeffrey Buis twee keer op podium in WorldSSP300 Barcelona (Spanje)


Martijn Spliethof - 05 mei, 2023 FOTO - Ducati Corse

De vierde ronde van het FIM Superbike World Championship was de Prosecco DOC Catalunya Round in het weekend van 5 tot en met 7 mei 2023 op het Circuit de Barcelona Catalunya.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

WorldSSP

Race 1:
In de eerste race van de Prosecco DOC Catalunya Round stond er geen maat op Nicolo Bulega. De Ducati coureur passeerde als eerste de finish, voor het MV Agusta duo Marcel Schrötter en Bahattin Sofuoglu. Glenn van Straalen greep met de vierde plaats net naast een podiumklassering.

Race 2:
Bahattin Sofuoglu heeft de tweede race gewonnen. De Turkse coureur behaalde zijn eerste WorldSSP zege, voor MV Agusta teamgenoot Marcel Schrötter en Ten Kate Racing coureur Stefano Manzi. Glenn van Straalen eindigde op de vijfde plaats.

Kwalificatie:
Nicolò Bulega heeft pole position behaald, voor Marcel Schrötter en Federico Caricasulo. Glenn van Straalen kwalificeerde zich als vijfde voor de twee races van dit weekend.

WorldSSP300

Race 1:
Jeffrey Buis heeft de eerste race gewonnen op het Circuito de Barcelona-Catalunya. In een hectische race wist de Nederlander met slechts 0,052 seconde voorsprong als winnaar over de streep te komen, voor Samuel di Sora en Mirko Gennai.  Ruben Bijman passeerde de finish als twintigste, Loris Veneman ging in de voorlaatste ronde onderuit en haalde de finish niet.

Race 2:
De Italiaan Mirko Gennai is winnaar geworden van de tweede race van de Prosecco DOC Catalunya Round. De Italiaan passeerde in een spannende race als eerste de finish, voor zijn landgenoot Matteo Vannucci en Nederlander Jeffrey Buis. Loris Veneman eindigde als negentiende, Ruben Bijman haalde de finish niet.

Kwalificatie:
Humerto Maier heeft pole position gepakt. De sessie werd onderbroken omdat de coureurs allemaal zeer langzaam reden, wachtend op een slipstream. Race Direction accepteerde dat niet en zwaaide de rode vlag. Jeffrey Buis kwalificeerde zich als zesde, Ruben Bijman als twaalfde en Loris Veneman als 21e.