Terugblik motorsportweekend: Oranje boven in IDM Supersport en EMX Women + fotoverslag WK Zijspancross


Tom van Appeldoorn - 17 mei, 2023 FOTO - @incaseofphotography

We zijn nog maar net bekomen van een mooi motorsportweekend, of het volgende weekend staat (voor sommigen) weer voor de deur! Hoog tijd om nog snel even terug te blikken op de prestaties van Nederlandse rijders die je misschien gemist hebt. Oh, en we hebben ook nog een mooi fotoverslag van het WK Zijspancross voor je!

IDM Supersport

Op de Sachsenring in Duitsland werd gereden voor het Duitse kampioenschap. In de Supersportklasse zagen we een mooi Nederlands een-tweetje tussen Melvin van der Voort en Twan Smits, die respectievelijk 1 en 2 werden in het dagklassement. In beide races kwamen zij in diezelfde volgorde over de meet.

Overigens was er ook in de Supersport 300 Nederlands succes. In race 1 (die op zaterdag werd verreden) wist Walid Khan als tweede te finishen in een spannend slipstreamduel. In de tweede race viel hij helaas uit in de laatste ronde, maar wist Ruben Bijman de glorie voor Nederland ietwat te redden door als vierde te eindigen.

Een volledig raceverslag van dit IDM-wedstrijdweekend vind je op Racesport.nl.

EMX Women

In Polen pakte Lotte van Drunen de dubbel in het EK Motocross voor vrouwen. Met die vijftig punten loopt ze verder uit in het klassement op de nummer twee, de Noorse Mathea Selebo – die op haar beurt tweemaal tweede werd in Polen. Van Drunen liet zien dat zij ‘the woman to beat’ was, door tweemaal met ene flinke voorsprong te winnen. In race 2 was die voorsprong zelfs 1 minuut en 11 seconden.

De volledige uitslagen vind je hier.

NK Junior Moto Racing

Maar er werd ook in Nederland gestreden om punten. In het NK Junior Moto Racing bijvoorbeeld, waar op het thuiscircuit in Assen genoeg spektakel voor rijders én publiek te zien was.

Een fotoverslag van het wedstrijdweekend op de TT Junior Track zie je hier.

WK Zijspancross

Dé klapper van het weekend was voor veel motorsportliefhebbers natuurlijk het WK Zijspancross dat in Heerde werd verreden. Ook hier zagen we veel Nederlands succes. Zo waren het Koen Hermans en Bakkenist Ben van den Bogaart die beide manches op hun naam wisten te zetten. Etienne Bax en zijn Tsjechische bakkenist Ondřej Čermák werden in die beide manches tweede.

Derde in het dagklassement werden Marvin Vanluschene (België) en bakkenist Nicolas Musset die vierde en derde werden in beide manches. Maar als het aan het Nederlandse duo Justin Keuben en bakkenist Dion Rietman hadden zij het derde podiumblok bestegen. Het duo liet in race 1 al zien prima het tempo te kunnen volgen van de twee teams voor hen in het zware zand van Heerde. In Race 2 vielen ze echter net voor de helft van de manche uit.

De resultaten vind je hier, het fotoverslag staat hieronder.