Bendsneyder 18e in Moto2 Le Mans (Frankrijk)


Martijn Spliethof - 11 mei, 2023 FOTO - Michelin

De vijfde MotoGP ronde van het seizoen was de Shark Grand Prix de France, in het weekend van 12 tot en met 14 mei 2023 op het historische Bugatti Circuit in Le Mans.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
De race is gewonnen door Tony Arbolino. De Elf Marc VDS Racing coureur was in de herstarte race over veertien ronden het snelst, voor Filip Salac en Alonso Lopez. Bo Bendsneyder was op de achttiende plaats de snelste Nederlander, Zonta van den Goorbergh werd als twintigste afgevlagd.

Kwalificatie:
Sam Lowes heeft pole position behaald. De Brit greep zijn tweede pole op rij, voor Alonso López en Tony Arbolino. Bo Bendsneyder was de best geklasseerde Nederlander op de veertiende plaats, ondanks een crash, Zonta van den Goorbergh vertrekt vanaf de 22e plaats.

Moto3

Race:
Daniel Holgado heeft de race gewonnen. De Spanjaard reed voor het grootste gedeelte van de race aan de leiding en verdedigde uitstekend, waardoor hij als winnaar over de finish kwam. Ayumu Sasaki werd tweede, Jaume Masià derde. Collin Veijer scoorde één WK punt door als vijftiende te eindigen.

Kwalificatie:
Ayumu Sasaki heeft pole position veroverd. De Japanner was ruim drie tienden sneller dan de concurrentie. Liqui Moly Husqvarna Intact GP teamgenoot Collin Veijer kwam hard ten val in Q1 sessie terwijl hij bezig was met een indrukwekkende ronde, de Nederlander start zondag vanaf P19.