MC de Kraats (Ede) viert vijftigjarig bestaan


Bas Vis - 20 mei, 2023 FOTO - Feest met (v.l.n.r.) erelid/oprichter Henk van Steenbergen, voorzitter Jan Bekker, burgemeester René Verhulst en bestuurslid/oprichter Jaap van Steenbergen. Getuige de drank van keuze, werden er voor de verandering even geen kilometers gereden.

Met een feest in het eigen clubhuis stond MC de Kraats (met lichte vertraging) stil bij een heuglijk feit: het vijftigjarig bestaan van de club!

Burgemeester van Ede René Verhulst kwam (na het sporten) de leden feliciteren met hun jubileum en hield een toespraak. Namens de KNMV was Hans Leenstra (directeur bedrijfsvoering) aanwezig.

MC de Kraats dankt de naam aan het buurtschap waar het werd opgericht. In het boerengebied, gelegen tussen Ede, Bennekom, Wageningen, Rhenen en Veenendaal. In een oud kippenhok op de boerderij van hun ouders richtten de broers Henk en Jaap Steenbergen daar in 1968 de club op en sloten zij zich aan bij de KNMV.

De Kraats heeft zo’n 250 leden uit de wijde omgeving die regelmatig samenkomen in het eigen onderkomen aan de Horsterweg. Het is een zeer actieve club met een volle agenda. Deze vind je hier.

Namens de KNMV nogmaals van harte gefeliciteerd en op naar de volgende vijftig jaar!