KNMV NK Junior Moto Racing – Assen 13 mei


Mariska Grob - 16 mei, 2023 FOTO - Mariska Grob / MotoGrafie

Nadat in het eerste weekend van april het nieuwe NK Junior Moto Racing seizoen werd geopend in Assen stond op zaterdag 13 mei opnieuw een wedstrijd op de TT Junior Track op de kalender. Was het begin april op zaterdag nog kletsnat en op zondag ijzig koud, nu was er alle ruimte voor de zon en konden de jassen thuis worden gelaten. En dat de coureurs er zin in hadden was wel duidelijk: de toeschouwers werden getrakteerd op spannende races met mooie inhaalacties in alle klassen.

Molenaar NSF100 Cup

JayJay den Hoed was oppermachtig bij de eerste wedstrijd van het seizoen, dit keer reed hij in beide races samen met regerend kampioen Luuk de Vries weg van de concurrentie. De Vries deed in de tweede race het meeste kopwerk, maar het was Den Hoed die de winst in beide races naar zich toe trok en tot nu toe ongeslagen is. Douwe Douma kon de aansluiting bij het snelle tweetal net niet behouden maar reed wel naar een uitstekende derde plaats.

1 De start van de eerste race, waarbij Tobias Dogger de koppeling wel heel fanatiek laat schieten…

2 Nieuwkomer Milan Hunneman reed met de snelle ervaren coureurs mee naar een prima vierde plaats en was daarmee snelste rookie.

3 Melaney Buis (tweede van links) treedt in de voetsporen van broer Jeffrey (tweede van rechts), die eerder al in de Molenaar NSF100 Cup uitkwam.

Puchshop Racing Cup

De grote verrassing in Assen was Thimo Minnen. De jonge nieuwkomer in de Standaardklasse reed foutloze races en wist daarbij niet alleen Standaardklasse-rijders Jannick Vos en Chris Weenen achter zich te houden, maar ook de drie snelsten in de Expiklasse: Sander Mulder, Jordi Minnen en Robert van Steenis.

1 Thimo Minnen is de rijder waar de concurrentie dit seizoen zeker rekening mee moet gaan houden.

2 Nog een verrassing in de Puchshop Racing Cup: KicxStart-redacteur (en liefhebber van alles wat net een tikkie anders is), Joost Overzee, reed als gastrijder mee.

3 Sander Mulder kampte al vaak met mechanische problemen, maar dit keer bleef de pechduivel thuis en won hij de Expiklasse.

4 Spannend tot de laatste meters!

Yamaha R125 Cup powered by KicXstart

Timo Suos zag bij de openingswedstrijd van het seizoen door een crash zijn podiumkansen in rook opgaan. Nu kreeg hij een nieuwe kans, die hij ten volste benutte. Dit keer was het Viggo Mégard, de winnaar van de eerste wedstrijd, die samen met Timo Aanraad ten val kwam. Daarvan profiteerde nieuwkomer Matthew Luisman, die toch al had laten zien om de podiumplaatsen mee te kunnen vechten. Hij werd in de totaalstand tweede achter Timo Suos en daarnaast snelste Rookie. Riccardo Bosgraaf werd derde.

1 Riccardo Bosgraaf (26) en Timo Suos (25) voor de start van race 1.

2 Timo Aanraad en Matthew Luisman in gevecht om de podiumplaatsen in race 2.

3 Daniek van Loon staat haar mannetje in de R125 Cup.

Supermoto 250 tot 450cc

Net zoals bij de vorige wedstrijd: het volste startveld van het weekend! Dit keer stonden er liefst 25 rijders klaar voor de start. En ook net zoals bij de eerste wedstrijd van het seizoen waren het Dion Otten en Jos Koelewijn die om de winst vochten. Otten won het gevecht, Koelewijn werd tweede en Owen van Trigt derde.

1 Start van race 1.

2 Dion Otten voor Owen van Trigt, die ondanks een klein schuivertje in de eerste race derde in het dagklassement werd. 

3 Callisto Costantin is één van de jongste rijders op een 450, maar maakt al behoorlijk wat indruk.

4 De nummers 1 en 2 in het 250cc-klassement waren de broers Lars (foto) en Stijn Baron.

Supermoto Junior

Net zoals bij de openingsrace van het seizoen, was het Thije Ligtermoed die het snelste was bij de Junioren. Ook al was het startveld klein; de spanning was er niet minder om, met mooie gevechten tussen Thije Ligtermoed en Julian van Kalkeren om de winst, en tussen Manny van Tilburg en Luca van der Velde. De winnaar van het dagklassement was Thije Ligtermoed voor Julian van Kalkeren en Dean Gouw.

1 Julian van Kalkeren stapte voor het eerst op een 85cc Supermoto en was er indrukwekkend snel mee! Hier heeft hij de koppositie in handen voor Thije Ligtermoed.

2 Mooi gevecht tussen Manny van Tilburg en Luca van der Velde.

Minibike GP

Het startveld van de Minibike GP-coureurs werd in Assen aangevuld met RACE-KIDS. Het was Mick Koomen die net zoals bij de eerste wedstrijd van het seizoen niet te achterhalen was en beide races won, vóór een sterk rijdende Evan Ruitenberg. Sylvain Sinke werd in de eerste race derde. Jesse Koelewijn viel in die race uit, maar werd derde in de tweede race. Doordat Sinke daarin vierde werd mocht hij mee naar het podium voor de huldiging.

1 Evan Ruitenberg (55) maakt flinke progressie.

2 Start van de Minibike GP, aangevuld met RACE-KIDS.

3 Snelle dame Faya Velthuijzen.

De volgende race wordt verreden in Veldhoven op kartcircuit De Landsard op zaterdag 17 juni.