WK Superbikewildcards voor Molenaar en Doornenbal


Tom van Appeldoorn - 08 maart, 2023 FOTO - Damon Teerink

Van 21 tot en met 23 april zal de WK Superbike-paddock op TT Circuit Assen opgesteld worden voor de derde ronde van het kampioenschap. Middels een wildcard zullen Thom Molenaar en Sven Doornenbal deelnemen aan de WK Supersport 300 tijdens de Nederlandse ronde!

Het begint haast vaste prik te worden voor Thom Molenaar (#18) en Sven Doornenbal (#14): een wildcard voor de Nederlandse Supersport 300-ronde (WorldSSp300) op Assen. Voor het derde jaar op rij mag het duo van team Molenaar Racing meedoen middels een wildcard. Dit komt omdat beide rijders mooie progressie laten zien in het IDM Supersport 300-kampioenschap waarin zij actief zijn.

Molenaar en Doornenbal zijn lang niet de enige Nederlandse deelnemers die in Assen te zien zullen zijn. In de Supersport 300 treden ook Jeffrey Buis, Ruben Bijman en debutant Loris Veneman aan. In de Supersport 600 probeert Glenn van Straalen de Nederlandse eer hoog te houden op eigen terrein, zoals Michael van der Mark dat op zijn beurt doet in het WK Superbike.

Kaarten zijn nog beschikbaar en kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang.