DNF voor Bendsneyder en Van den Goorbergh in Moto2, Veijer twaalfde in Moto3 Portimão (Portugal)


Martijn Spliethof - 24 maart, 2023 FOTO - Collin Veijer (Facebook)

Het MotoGP seizoen ging van start met de Grande Prémio Tissot de Portugal in Portimão.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Pedro Acosta heeft de race op zijn naam geschreven. De Red Bull KTM Ajo Moto2 coureur was het snelst, voor Aron Canet en Tony Arbolino. Bo Bendsneyder (crash) en Zonta van den Goorbergh (ziek) kwamen in deze eerste race van het seizoen niet aan de finish.

Kwalificatie:
De pole is ten prooi gevallen aan Filip Salac. De Tsjech, die zijn eerste Moto2 pole in zijn carrière scoorde, was het snelst, voor de Spanjaarden Aron Canet en Pedro Acosta. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als tiende, Zonta van den Goorbergh als achttiende.

Moto3

Race:
Daniel Holgado heeft de eerste race van 2023 gewonnen. De Spanjaard wist op het juiste moment weg te rijden van de concurrentie en behaalde zijn eerste GP overwinning, voor David Muñoz en Diogo Moreira. Collin Veijer reed een ijzersterke debuutrace en kwam als twaalfde over de finish.

Kwalificatie:
Ayumu Sasaki heeft pole position behaald. Met behulp van teamgenoot Collin Veijer verbrak de Japanner het ronderecord, de Nederlander kwalificeerde zich als veertiende in zijn eerste weekend als Grand Prix coureur.